Като по поръчка за Григор! Сензацията в Куинс е факт и Мъри е аут, Стан Вавринка също се изложи

снимка: БГНЕС

Турнирът в Куинс е един от най-любимите за българския тенисист Григор Димитров. През 2014 година той грабна титлата в Лондон. В надпреварата тази година обаче сензациите не спират да валят и пътят на Григор към нов триумф се разчиства без дори той да играе. Гришо днес ще се изправи срещу Жулиен Бенето в спор за място на 1/4 финал.

От другия край на схемата обаче сензацията е факт и петкратният шампион в Куинс и световен №1 Анди Мъри е аут от турнира. Носителят на титлата от последните две издания на надпреварата загуби от Джордън Томпсън с 6:7 (4), 2:6. Томпсън стигна до мач с Мъри като "щастлив губещ" от квалификациите, но по нищо не показа, че е световен №90 и играе с най-добрия тенисист.

Извън турнира са и едни от основните фаворити за място на финал и от долната част на схемата, където е и Григор. Поставеният под номер 2 Стан Вавринка отпадна от Фелисиано Лопес с 6:7, 5:7. Швейцарецът бе основен претендент да стигне до 1/2 финал и да се изправи с Григор, ако той успее да си уреди този мач. Преди това обаче Гришо евентуално трябваше да играе с Милош Раонич. Канадецът обаче също отпадна от турнира след загуба с 6:7 (5), 6:7 (8) от Танаси Кокинакис.