НА ЖИВО Полуфинал на Ролан Гарос! Анди Мъри - Стан Вавринка (ВИДЕО): 7:6, 3:6, 7:5, 6:7. 1:6

- СТАНИСЛАС ВАВРИНКА ПОПИЛЯ МЪРИ В РЕШАВАЩИЯ СЕТ И СЕ КЛАСИРА НА ФИНАЛА! ТАМ НЕГОВ СЪПЕРНИК ЩЕ БЪДЕ ПОБЕДИТЕЛЯТ ОТ МАЧА НАДАЛ-ТИЙМ.

- Вавринка няма спирка в петия сет и разби британеца с 6:1 гейма.

- Втори пробив за Вавринка, който вече води убедително с 4:0 гейма.

- Вавринка почва мощно решаващата част - с пробив.

- Стан Вавринка спечели четвъртия сет след тайбрек. Първият финалист на Ролан Гарос ще бъде определен в решаващ пети сет, в който тайбрек няма да има. 

- 4:4 гейма - без пробиви. Мъри обаче печели безметежно своите подавания, докато Вавринка се мъчи кански при своите сервис-геймове.

- 3:3 гейма.

- Четвъртият сет се развива без пробиви - 2:2 гейма.

- Анди Мъри спечели втория сет и повежда с 2:1. Той не трепна при подаването си за третия сет и го затвори. Публиката видимо е на страната на Вавринка, но това не се отразява на концентрацията на шотландеца, който извърши чудеса, за да измъкне тази част.

- Гладиаторът Мъри прави невъзможни неща на корта и нагледно доказва, защо е №1 в ранглистата на ATP. Той проби швейцареца за 6:5 гейма и сега ще сервира за 2:1 сета в своя полза.

- 5:5 гейма. Мъри пропусна 2 скрити сетбола, но после реагира чудесно и си взе лесно подаването.

- Анди Мъри демонстрира наистина впечатляващ характер и изравнява за 4:4 гейма.

- Мачът се превърна в апотеоз на пробивите, което е характерно повече за женските двубои. След два поредни разменени пробива резултатът е 4:3 за Вавринка. Мъри обаче сервира за изравняване.

- Шотландският боец Мъри не се предава. Той първо спечели свой сервис гейм, а после проби заслужено и интригата в третата част се завърна с пълна сила.

- Вавринка почва с ранен пробив и повежда с 3:0 гейма в третия сет.

- Сет за Станислас Вавринка. Той реализира два пробива за и това наклони везните в негова полза във втория сет. 6:3 гейма и всичко запозва отначало пред изпълнените трибуни на "Филип Шатрие".

- Вавринка проби за 4:3 гейма и поведе в оспорвания втори сет. После швейцарецът затвърди пробива за 5:3 и е на гейм от изравняване на сетовете.

- 2:2 гейма във втората част без пробиви. 

- Мъри стигна до 5:4 точки с мини-пробив, но не се възползва от своите 2 сервиса за приключване на сета. После Вавринка се оказа печеливш след няколко грешки на британеца и пръв стигна до сетбол на свой сервис. Мъри демонстрира железни нерви и неутрализира опасността. На свой ред шотландският боец се добра до сетбол на свое подаване. Това се оказа достатъчно за него и след форхенд на Вавринка в мрежата Анди Мъри поведе с 1:0 сета след победа с 8:6 точки в тайбрека.

- Ще се играе тайбрек!

- Вавринка проби за 5:3 гейма в своя полза, но после Мъри стори чудеса от храброст в защита и заслужено върна пробива. После Анди спечели подаването си за 5:5.

- 3:3 гейма.

- Вавринка имаше огромни затруднения и се наложи да спасява точка за пробив във втория си сервис гейм. Все пак показа здрави нерви и води с 2:1.

- Шотландецът отвръща позитивно и изравнява за 1:1 гейма след няколко непредизвикани грешки на Вавринка.

- Начало на срещата - пръв сервира Стан Вавринка! Швейцарецът спечели безметежно на 0 точки и повежда с 1:0 гейма.

- Мъри и Вавринка вече са на Централния корт в Париж и загряват!

--------------------------------------------------------------------------------------

Анди Мъри и Станислав Вавринка излизат в 13.45 в първи полуфинал на Ролан Гарос 2017. Двамата гладиатори с ракети в ръце ще се впуснат във вълнувата битка на корт "Филип Шатрие".

SPORTA.BG ЩЕ ПРОСЛЕДИ МАЧА НА ЖИВО

ГЛЕДАЙТЕ ДВУБОЯ ТУК

Букмейкърите определят швейцареца за сериозен фаворит, предвид по-стабилната му игра на клей и факта, че вече е печелил този турнир през 2015. Британецът пък се чувства по-некомфортно на ервена настилка. Коефициентът за краен успех на Стан е 1,61, докато ставката за Анди е 2,30.

И двамата могат да се похвалят с по 3 титли от Големия Шлем, така че победителят ще има възможност да воюва за 4-а такава.

Британецът се класира за своя 20-ти полуфинал в турнирите от Големия шлем и четвърти пореден в Париж, след като надделя над Кей Нишикори с 2:6, 6:1, 7:6 (0), 6:1.

Вавринка от своя страна отнесе като тайфън Марин Чилич на 1/4 финалите в 3 сета - с 6:3, 6:3, 6:1 за час и 40 минути.