Главорезът на Гришо изрита Раонич от Ролан Гарос и си уреди мач с Надал

снимка: БГНЕС/EPA

Пабло Карено-Буста е на 1/4 финал на "Ролан Гарос". Испанецът стигна до тази фаза, след като победи Григор Димитров, а на 1/8 финала се справи с Милош Раонич. Двубоят с канадеца бе изключително напрегнат и продължи почти 4 часа и 30 минути. Карено-Буста обаче се наложи с 4:6, 7:6(2), 6:7 (6), 6:4, 8:6.

Двубоят премина под разменен контрол. В първия сет Раонич стигна до късен пробив, което му донесе аванса. Вторият сет бе също равностоен. Двамата си размениха по един пробив, но в тайбрека испанецът показа повече концентрация. Третият сет премина като втория. Единствената разлика бе в тайбрека. Този път Раонич игра по-стабилно.

В четвъртият сет испанецът нямаше какво да губи и успя да стигне до два пробива след агресивна игра. Раонич върна един, но не успя да спаси сета и резултатът бе изравнен.

Стигна се до решителен сет, в който двамата се пробиха по 2 пъти, а резултатът стана 6:6. Тогава Карено-Буста проби и в следващия гейм стигна до два мач бола. Раонич не само ги спаси, а дори стигна до брейк пойнт. Главорезът на Димитров обаче не се даде и взе своето след още два мач бола.

Карено-Буста ще спори за място на 1/2 финал със своя сънародник Рафаел Надал. За Рафа това трябва да е най-лесният мач, с който той ще стигне до топ 4 в Париж.