Ноле разби Дел Потро за полуфинал в Рим

снимка: БГНЕС/EPA

Новак Джокович навлиза в познатата си форма. Сърбинът вече е на полуфиналите на Мастърса в Рим, след като победи в 2 сета с 6:1, 6:4 Хуан Мартин дел Потро. В петък, при 2:1 за аржентинеца във втория сет, двубоят бе прекъснат заради появата на дъжд.

При днешното доиграване Ноле успя да се справи за трети път с Дел Потро през 2017 година. От началото на сезона двамата се срещнаха и на турнирите в Акапулко и Индиън Уелс.

Във петък Джокович нанесе три пробива на аржентинеца и си спечели безпроблемно първия сет. Във втория обаче Дел Потро поведе с 2:1, а дъждът попречи на появилия се порив в играта на тенисиста. С подновяването на мача днес Ноле изравни и още в следващия гейм проби за 3:2. Сърбинът допусна известни колебания при затвърждаването на пробива си, но след един брейкбол спечели продаването си. След това лесно си осигури победата и място на полуфинала в Рим.

Джокович ще спори с Доминик Тийм за място на финала още тази вечер. Австриецът пък успя да острани Рафаел Надал от турнира в петък, нанасяйки му първа загуба за сезона на клей.