Ролан Гарос отряза Шарапова, Хубавата Маша ще гледа Шлема по тв

Завърналият се в тениса сексимвол Мария Шарапова няма да играе на Ролан Гарос, след като организаторите на втория турнир от Големия шлем решиха да не предоставят "уайлд кард" рускинята.

Двукратната шампионка от Париж е на корта отскоро, защото изтърпя 15-месечно наказание за използване на допинг. Заради това тя нямаше достатъчно висок ранкинг и съответно единственият ѝ шанс за участие бе именно чрез покана от организаторите.

"Може да има уайлд кард при завръщане от контузии - не може да има уайлд кард след завръщане от допинг", категоричен бе шефът на Френската тенис федерация Бернар Франдини

"Съжалявам много за Мария и за нейните фенове. Те може да са много разочаровани, тя може да е много разочарована, но моя отговорност и мисия е да защитавам високите стандарти на играта, която се играе без съмнение за резултата."

Шарапова вече се изкачи до №211 в ранглистата, така че със сигурност ще може да участва поне на квалификациите на следващия турнир от Големия шлем Уимбълдън, които стартират в края на юни в Лондон.