НА ЖИВО С КАРТИНА! Григор Димитров - Хуан Мартин дел Потро 6:3, 2:6, 3:6

галерия:

- КРАЙ! Дел Потро спечели мача!

- ГРИШО ИЗБУХНА ОТ ЯД! ПОДАРИ ГЕЙМ НА ДЕЛ ПОТРО И РАЗБИ РАКЕТАТА СИ В ЗЕМЯТАСлед два часа игра на централния корт в Рим битката се завърза и стана още по-ожесточена. Гришо успя да спаси точка за пробив на своя противник. Димитров изпусна шанс да изравни и при втората точка за пробив, Гришо направи двойна грешка и подари гейма на аржентинеца.

- Григор имаше два страхотни шанса да пробие и на практика да спечели мача, но дел Потро показа здрави нерви и спаси подаването си.

- Експресен гейм за Гришо и 3:3.

- Дел Потро отново поведе.

- Набързо Григор изравни резултата и хвърли напрежението върху съперника си.

- 2:1 в полза на дел Потро. Григор показа агресия, но с известна доза късмет аржентинецът се пребори за гейма.

- Григор започна да се надъхва, искайки да спечели мача. Той спечели първия си серив гейм и изравни резултата в решителния сет.

- Дел Потро успя да вземе първия гейм, въпреки че Григор му даде сериозен отпор.

- Аржентинецът продължи силно и проби за пореден път. Така той спечели сета с 6:2, а освен това си извоюва и правото да сервира пръв в решителния сет.

- Дел Потро показа, че не иска да допусне нова изненада и с мощни сервиси спечели подаването си.

- Гришо успя да спечели подаването си 4:2.

- Григор реши да смени тактиката и заложи на агресията. Това свари съперника му неподготвен и му донесе успех. Гришо не само, че проби, но и го направи на 0, което може да върне увереността на българина и да срине психиката на аржентинеца.

- Нова силна игра на аржентинеца при сервис на Гришо му донесоха три шанса за пробив. Димитров отрази първите два, но последният бе достатъчен за дел Потро и 4:0.

- Дел Потро вдигна оборотите и с гейм на 0 затвърждава пробива си, а с това и увеличи аванса си на 3:0.

- Хуан Мартин дел Потро проби - 2:0. Дел Потро стигна до точка за пробив, но Гришо я отрази по много хладнокръвен начин. Аржентинецът обаче се пребори за нов шанс да спечели подаването на съперника си. Последва топка в аут на Григор.

- Дел Потро спечели първия гейм във втория сет.

4165669

4165668

- БРАВО! Григор спечели първия сет с 6:3! Много разнообразна и стабилна игра показа Димитров в своето подаване, с което затвори и сета.

- Гейм на 0 за дел Потро - 5:3.

Рязко коефициентите в сайтовете за залози се промениха в полза на Григор. Вече за успех на Гришо ставката е 1.40.

- Григор успя да затвърди пробива си след хубава игра.

- СТРАХОТНО, ГРИШО ПРОБИ! С напориста игра и изоставане от 15:40, Григор успя да обърне своя съперник и с добра игра стигна до точка за пробив. В следващото той отново бе по-класният играч и спечели гейма.

- Димитров не допусна изненади в своя сервис гейм и заслужено повежда с 3:2.

- Григор имаше страхотен шанс за пробив, но дел Потро умело използва мощта на първия си сервис и успя да спечели гейма.

- Григор вкара в игра първия си сервис и това му донесе лесен гейм - 2:1.

- С ас и мощен сервис дел Потро успя да изравни резултата.

- Григор спечели първия гейм. Той имаше много трудности и след двойна грешка и страхотен удар от аржентинеца, пред дел Потро се откриха 2 точки за пробив. Гришо обаче спечели 4 поредни точки.

- Гришо спечели жребия и избра да сервира пръв.

Григор Димитров и Хуан Мартин дел Потро вече са на корта. Двамата съвсем скоро ще започнат да загряват. 

Преди минути пък стана ясно, че победителят от този двубой ще играе срещу Кайл Едмунд, който отстрани Жоао Соуса с 6:3, 6:4.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Сезонът в тениса е в разгара си, а Григор Димитров преследва трета титла за годината. Днес българският ас стартира участието си на турнира в Рим и ще се опита да зарадва феновете си с нови победи. Гришо ще се изправи срещу много неудобен съперник. Това е Хуан Мартин дел Потро.

Sporta.bg ще проследи двубоя на живо, а картина може да гледате ТУК.

Григор не се чувства особено комфортно на клей, но пък през миналата седмица показа, че и на червено знае как да печели стига да играе с правилната нагласа и мотивация.

Двубоят между Григор и дел Потро ще е истинско изпитание за българина. Двамата са играли четири мача помежду си, но хасковлията все още няма победа.

198-сантиметровият аржентинец е доста корав тенисист, но пък Григор може да запише сефтето си именно на клей, където двамата още не са играли.

Букмейкърите фаворизират аржентинеца. За него успех ставката е от 1.66 при това за последните няколко часа падна от 1.72. За успех на Гришо пък букитата дават коефициент от 2.10. Сайтовете за залози смятат, че по-вероятно е двубоят да завърши в два сета и да няма тайбрек.

Победителят от битката Григо - дел Потро ще играе с победителя от мача между Жоао Соуса и Кайл Едмунд.