НА ЖИВО С КАРТИНА! Григор Димитров - Доминик Тийм 6:4, 4:6, 6:7 (9)

снимка: Фейсбук Sofia open

- ЖАЛКО! ГРИГОР ЗАГУБИ МАЧА С ТИЙМ!

- Втори мач бол за австриеца! Григор е опрян до стената.

- Тийм отново се спаси със страхотна комбинация!

- Григор има мач бол №5!

- Напрежението ескалира! Григор ще трябва да спасява мач бол на Тийм.

- Тийм отново ще сервира за оставане в мача - 7:6.

- Жалко! Григор прати топката в аут - 6:6.

- Тийм направи всичко в своето подаване и резултатът е 6:5. Григор сервира за мача!

- Григор има три мач бола пред себе си!

- Браво! 5:3

- ПЪРВИЯТ МИНИПРОБИВ Е ФАКТ! Гришо с аванс - 4:2.

- Гришо се справи - 3:2 в тайбрека!

- Напрежението е за Григор - 1:2 за Тийм.

- По една бърза точка в актива и на двамата тенисисти.

- Ще гледаме тайбрек!

- БРАВО! Григор направи най-важното и не се предаде точно сега. Той спечели подаването си, а сега има шанс да спечели мача в последния сервис гейм на Тийм.

- Тийм остава в мача.

- Димитров продължава да е колеблив, но все пак успя да спечели подаването си. Сега Тийм ще сервира за оставане в мача.

- Тийм е във вихъра си! Изравни резултата.

- Григор пак показа, че е способен сам да си се бие. Прати топката в аут и подари брейк пойнт на Тийм. Австриецът се възползва и се върна в мача.

- Григор реши да не отстъпва нито една точка и да се бори за всяка една топка до край. Тийм спечели подаването си, но Гришо не иска опонентът му да набере инерция, както във втория сет.

- Гришо взе подаването си - 4:1.

- Гейм на 0 и Тийм спря серията на Григор.

- Григор най-сетне успя да затвърди пробива си, при това го направи на 0.

- Димитров напомни за себе си! Той успя да пробие и излезе напред в резултата с 2:0!

- Григор се измъкна от поредната трудна ситуация, в която сам се постави на свое подаване. Спаси точка за пробив и спечели първия гейм в решителния сет.

Двубоят се завърза! Тийм спечели подаването си, с което и сета.

- Много трудно, но Григор успя да спре черната серия и спечели гейм! 

- Доминик Тийм продължава с натиска си срещу Григор и затвърди пробива си за 5:3.

- Тийм се разигра! Той отново проби и поведе с 4:3.

- Австриецът успя да спечели и своето подаване - 3:3.

 

- Тийм върна пробива след грешки на Григор!

 

- Тийм продължава да бърка, а Григор се възползва по перфектен начин от това. Най-добрият ни тенисист се добра до 0:30 набързо. С три поредни точки обаче Тийм стигна до аванс от 40:30. Гришо показа, че целта му е пробив и стигна до преднина. Димитров изпорти брейк пойнта, който бе и №10 в мача за Гришо. ГРИГОР ВДИГНА ПУБЛИКАТА НА КРАК СЛЕД СТРАХОТЕН МИНАВАЩ УДАР. Гришо трябваше да пробяга голямо разстояние, но стигна до топката и я завърши. Така Димитров успя и да проби - 3:1.

- Двубоят продължава да бъде без пробиви, но игровото предимство е за Гришо 2:1.

- Със страхотна игра Гришо се пребори за точка за пробив. Тийм обаче отвърна с ас и спаси - 40:40. Нова грешка на австриеца обаче даде нов шнас за Димитров да пробие. Тийм обаче отново изуми с хубав сервис и върна равенството. Оцеля Доминик Тийм, но още от самото начало Григор го захапа и ще търси пробива, за да спечели мача.

- Григор за пореден път доказа, че е много атлетичен и догони страхотна къса топка, а след това я завърши по феноменален начин по диагонала. Последваха няколко страхотни удара на Гришо и той повежда с 1:0 в откриващия гейм на втория сет.

Григор излезе напред в резултата с 1:0 сета, но освен това той си извоюва и друг бонус! Той затвори първия сет с пробив, което му дава шанс да сервира пръв във втория сет, който може да се окаже и решителен.


- Григор за пореден път притисна Тийм до стената. Българският ас не се отказва и преследва всяка точка. Така той се добра до 40:40. Тийм обаче показа добър удар от бекхенд и взе предимство. Перфектна игра и Гришо възстанови равенството. Последва страхотен ретур, което даде на Гришо шанс за спечелване на сета. Австриецът се спаси с добър първи сервис. Последваха два нови шанса за пробив за Гришо, но Тийм пак се измъкна. СЕТБОЛ №4 И ГРИШО ПРОБИ! Димитров спечели сета - 6:4.

Борна Чорич изрита световния номер едно Анди Мъри с 6:3, 6:3 и е на 1/4 финал. Хърватинът чака победителя от мача на Гришо и Тийм.

- Нова порция мощни сервиси и Гришо е на гейм от спечелване на сета.

- ПЕРФЕКТНО! Григор показа страхотна класа и с уникален уинър си осигури точка за пробив. Тийм обаче спаси бейк пойнта. Последва още един много техничен втори сервис от №9 в света и той спечели подаването си, но Димитров направи ясна заявка за желанието си да спечели мача.

Победителят от тази двойка ще играе на 1/4 финал срещу спечелилия мача между Анди Мъри и Борна Чорич. Хърватина спечели първия сет с 6:3, а сега води с 4:3.

- С бомбена атака от сервис Гришо показа на австриеца, че има и друг арсенал от оръжия.

- Тийм бързо обаче върна равенството - 3:3.

- Димитров започна силно подаването си и стигна до 40:0. Тийм обаче не се предаде и изравни до 40:40. Гришо обаче успя да обърне резултата - 3:2!

 

- Григор върна пробива! Страхотен тенис от Гришо, който си извоюва три брейк пойнта. Тийм спаси първия, но с втората точка Димитров изравни резултата. 

- Димитров спечели първия си гейм! Със страхотна игра и добре премислени удари Гришо намали на 1:2.

Отново прави впечатление значителния брой български знамена, който са опънати по корта "Аранча Санчес".

- Димитров не показва качеството на ретурите от вчерашния мач с Иво Карлович и прати ти топки в аут. Това позволи на Тийм да спечели подаването си.

- Още от самото начало двамата се захапаха. След дълга размяна на удари Тийм успя да направи резултата 15:15. Гришо сбърка още един път, а после след невероятно разиграване австриецът стигна до две точки за пробив. Двойна грешка подчерта нервното начало на Гришо и Тийм повежда.

- Григор Димитров спечели жребия и избра да сервира пръв!

- Само след броени минути започва мача между Григор Димитров и Доминик Тийм. Двамата вече са на корта и загряват.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза на кортовете в Мадрид за нова битка. В 1/8 финален мач хасковлията ще премери сили с Доминик Тийм.

Двубоят между двамата е на корт "Аранча Санчес" и се очаква да започне около 18:00 часа българско време.

Sporta.bg ще следи битката на Гришо и световния №9 на живо, а картина от Мадрид може да гледате ТУК.

Преди Гришо на корта се играха още два мача, а сега всичко, от това двубоят да започне на време, зависи от битката между Кристина Младенович - Сорана Кръстеа. Мачът между дамите започна преди броени минути.

Григор спечели два мача до сега в Мадрид. Той надви Филип Колшрайбер и Иво Карлович, с което постигна първите си две победи на клей за сезона. Гришо не бе печелил от доста време, но сега сякаш отново напипа своя ритъм, с който започна ударно сезона.

Димитров и Тийм са играли два мача по между си. През 2016 година Гришо загуби в Акапулко, но тази година си взе реванш на 1/4 финала в Бризбейн, където по-късно триумфира с титлата.

Букмейкърите фаворизират Тийм. Успех на 9-я в света е оценен от коефициент 1.50. Ставката за победа на Димитров пък е около 2.60. С коефициент от 1.50 букитата оценяват и вероятността двубоят да завърши в два сета.