Стан Вавринка за Джокера: Изживява труден период, но също както Роджар и Рафа ще се върне по-силен

снимка: БГНЕС/EPA

Един от най-добрите тенисисти в света Станислас Вавринка коментира спада във формата на Новак Джокович. Както е известно Джокера върви стремглаво надолу в представянето си от почти година насам. В следствие на лошата игра сърбинът сдаде короната на световен номер едно.

"Това, което се случва с него е същото, като това, което се случи на Надал и Федерер преди време. Ноле преминава през една трудна и сложна ситуация. Той обаче имаше достатъчно късмет да избегне сериозни травми. Сигурен съм, че ще се върне отново и ще спечели титла от "Големия шлем". Кога? Не знам, може би след няколко месеца, но отново ще направи значителни победа", категоричен бе Вавринка.

Стане е един от големите фаворити за титлите от "Големия шлем". Заедно със сънародника си Роджър Федерер са считани за най-вероятните шампиони на "Ролан Гарос", "Уимбълдън" и "US Open". Прогнозата бе дадена дни преди първия турнир от Голямата четворка - "Аустрелиън Оупън".

Сега обаче в битката се включи отново и Рафаел Надал. Той показва брилянтна игра до сега през сезона.

"Титлите от "Големия шлем" рядко се печелят от играчи, които са 20-и или 30-и в света. Рафа и Роджър са на топ ниво в продължение на много години. Двамата се изживяха сериозни травми, но се върнаха и отново са на най-високо ниво. Понавам ги от дете и никога не съм се съмнявал, че контузия може да ги спре", каза Стан.