НА ЖИВО С КАРТИНА! Григор Димитров - Филип Колшрайбер (ВИДЕО)

снимка: grigor-dimitrov.com

- Гришо проби за 5:4 и после довърши мача в своя полза за 6:4 гейма и 2:0 сета.

- 3:3 гейма и нов мини-срив за Григор.

- 2:1 сета за Гришо във втория сет. Нашият има и предимството на ранен пробив.

- Григор почва с летящ старт втория сет и пробива за 1:0 гейма.

- НА КОРТА В МАДРИД ИМА И МОЩНА БГ АГИТКА, КОЯТО ВЕЕ ТРИБАГРЕНИЦИ И ДЕРЕ ГЪРЛА ЗА ГРИШО!

- ГРИГОР ДИМИТРОВ СПЕЧЕЛИ ПЪРВИЯ СЕТ. ТОЙ ПОКАЗА ПО-ЗДРАВИ НЕРВИ В ТАЙБРЕКА И ГО ЗАТВОРИ ПРИ 9:7 ТОЧКИ. ТОЙ ОБАЧЕ ПРОПУСНА ЦЕЛИ 5 СЕТБОЛА ПРЕДИ ДА СЪУМЕЕ ДА ИЗТРЪГНЕ УСПЕХА В НЕРВНАТА ПЪРВА ЧАСТ НА ТОЗИ МАЧ.

- Първият сет ще се реши по възможно най-драматичния начин - в тайбрек!

- Жалко! Григор имаше 2 сетбола, но с лека ръка ги пропиля - 5:5 гейма!

- При 4:4 Григор Димитров имаше доста затруднения, но все пак затвори гейма и поведе с 5:4, с което принуждава съперника да сервира за оставане в сета.

- Разгеле! Първият сервис на българина заработи подобаващо и той води с 4:3 гейма.

- Непредизвикани грешки на слабо играещия Колшрайбер доведоха до пробив за Гришо и 3:3 гейма в първата част. 

- Григор допусна да бъде пробит по безумен начин. Той водеше с 40:15, но изведжъж се срина. Първият му сервис рядко влиза, а ударите му от форхенд и най-вече бекхенд са отчайващи и летят далеч в аут. Колшрайбер води с 3:2 гейма и пробив.

- 2:2 гейма!

- Отговорът на германеца бе подобен и резултатът вече е 1:1 в първия сет.

- Безметежен старт на Гришо, който не даде точка на съперника и поведе с 1:0 гейма.

- НАЧАЛО НА СРЕЩАТА - ПРЪВ СЕРВИРА ГРИГОР!

- Двамата тенисисти вече са на корта и загряват. Немецът ще играе в светло-синя тишъртка и сиви гащета, а българинът е избрал изцяло черен екип с логото на спонсорите му от Найк.

- Гришо е поставен под №12 в основната схема на Мастърса в Мадрид.

- Букмейкърите дават леко предимство на Григор. Коефициентът за негова победа е 1.61, а ставката за краен успех на Колшрайбер е 2.20.

-------------------------------------------------------------------------

Григор Димитров се изправя срещу Филип Колшрайбер на старта на Мастърса в Мадрид. Нашата ракета №1 и немецът ще се появят на корта малко след 13.00 часа българско време.

SPORTA.BG ЩЕ СЛЕДИ ДВУБОЯ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА НА ТОЗИ ЛИНК

Ето как Гришо стартира сезона на клей - с поражение от ветерана Робредо

Фортуна не бе благосклонна към хасковлията и той ще трябва още в първия си мач да се справи със сериозен противник – номер 39 в света Филип Колшрайбер. Колкото и да е странно - до момента двамата нямат мачове на ниво ATP.

Целта на Григор е най-после да счупи каръка от последните 2 месеца и да се върне на победния път. При uspeh над Колшрайбер, във втория кръг първата ракета на България ще се изправи срещу победителя от двойката между хърватския ветеран Иво Карлович и испанеца Роберто Баутиста-Агут.

Григор Димитров бележи прогрес в световната ранглиста, дори без да е играл официален мач в последната седмица. Хасковлията от днес отново е №12 в света, изкачвайки се с една позиция напред. Причината затова се крие в повечето отпаднали точки от актива на Томаш Бердих, който се свлича с две места до 14-ото. От това се възползва и Лука Пуй, който вече е е 13-и.

В топ 10 има само една промяна и тя е придвижването на шампиона от Истанбул Марин Чилич до седма позиция за сметка на вече осмия Кей Нишикори.