Букитата все още слагат Гришо при фаворитите за титла на Ролан Гарос

снимка: БГНЕС/EPA

Букмейкърите все още вярват в доброто представяне на Григор Димитров за предстоящия турнир от Големия шлем "Ролан Гарос". Димитров напоследък разочарова с изявите си на корта. В първите месеци от сезона Гришо показа голяма класа и силни игри, което накара специалисти да вярват, че той може да спечели турнир от Голямата четворка. Хасковлията обаче не е толкова стабилен в изявите си на клей.

Букитата дават коефициенти за краен победител, а Гришо е в топ 10 на фаворитите. Квалификациите за турнира започват на 22 май, а първият кръг от основната схема на 28 май. За краен победител най-очакван според къщите за залози е Краля на клея - Рафаел Надал. За негов триумф има ставка от 2.25. Новак Джокович пък е втори фаворит с 4.50 коефициент. Световният номер едно Анди Мъри пък се нарежда на трето място с шанс от 6:1.

Следват швейцарските тенисисти Стан Вавринка и Роджър Федерер. Двамата имат съответно коефициенти от 9.00 и 15.00. Според букитата Доминик Тийм има абсолютно същите шансове като Федерер за титла в Париж.

Кей Нишикори има ставка от 29, а Ник Кирьос е с коефициент от 34.

Точно след тази водеща осмица се нарежда родният ас Григор Димитров. За него коефициентът е 51.00. Според букмейкърските къщи със същия шанс обаче са и Милош Раонич, Давид Гофен и Хуан Мартин дел Потро.