Маестро Федерер: Взимам си 2 месеца почивка и после гоня финал на Ролан Гарос

снимка: БГНЕС/EPA

Роджър Федерер няма спирка през тази кампания и вече има на сметката си титли от три големи турнира в последните 3 месеца. Наистина феноменално постижение. 

Вчера ФедЕкс мина като валяк през Рафа Надал на финала на Настърс-а в слънчево Маями. След успеха швейцарецът даде интервю пред ESPN, като заяви, че излиза в двумесечна почивка и ще се върне в края на май за втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос.

"Вече не съм на 24, нещата се промениха много и вероятно няма да играя на нито един турнир на клей с изключение на "Ролан Гарос", разкри носителят на рекордните 18 титли от "Големия шлем". "В момента нещата изглеждат така, имам нужда от почивка, тялото ми има нужда от лечение, необходимо ми е и време за подготовка. Вероятно ще ме видите отново на French Open. Искам да остана здрав и да се наслаждавам, защото мога да показвам такъв тенис, когато съм здрав и се чувствам добре. Когато не се чувствам толкова добре, няма никакъв шанс да бъда на финал срещу Рафа. За това тази почивка ми е нужна и искам да се концентрирам върху "Ролан Гарос", сезона на трева и после мачовете на хард, това ще е ключово за мен", обясни Федерер.