Григор Димитров ги почна и в Ниската земя! Обърна корав немец

снимка: Фейсбук Sofia open

Григор Димитров наистина се намира във формата на живота си. Хасковлията доказа това и в Холандия, където стартира трудно, но за сметка на това успешно в първия кръг на турнира в град Ротердам. Нашето момче победи с 2:1 сета (6:7, 6:2 и 6:4) представителя на Германия - Миша Зверев.

Припомняме, че Миша наскоро сътвори мега сензация на Аустрелиън Оупън, след като постави на колене големия фаворит и №1 в света Анди Мъри. Сега натурализираният руснак показа зъби и срещу Гришо. Играещият в уникален и старомоден стил сервис-воле Зверев успя да докара нещата в първия сет до тайбрек. В него наказа Григор и изненадващо дръпна в резултата.

Последва съживяване от българина и хубав втори сет, завършил набързо при 6:2 за него на твърдите кортове пред изпълнената с фенове зала, желаещи да зърнат Гришо.

В решителната трета част Димитров използва инерцията и осъществи пробив, за да поведе с 3:2 гейма. Вместо да го затвърди обаче се стигна до маратонски гейм, в който коравият Зверев върна пробива. Ядосаният Гришо светкавично показа кой е по-класния играч и пак проби подаването на своя опонент за 4:3. После нямаше проблем за затвори сета, а с това и мача с 6:4.

Така супер серията от победи на Григор Димитров продължи. От началото на 2017-а той има два спечелини ATP турнира - в Бризбейн и София, и едно злощастно отпадане - в полуфинала на Аустрелиън Оупън от Рафа Надал. Това е и единственото поражение за плейбоя през сезона.

Добрите му изяви се пренасят и в най-голямото пристанище в Европа - Ротердам. В Ниската земя Гришо е поставен под №5 в схемата, но букмейкърите и тенис спецовете му вещаят поне финал. 

На осминафиналите Григор ще се изправи срещу познат съперник - Денис Истомин. Той защитава цветовете на Узбекистан, но досущ като Миша Зверев си е руснак. Наскоро Гришо надви Истомин с 3:1 сета в Мелбърн и сега със сигурност ще има психологическо предимство.