Невероятно! Предвещават на Григор титлата на Ролан Гарос

Един от най-популярните сайтове за спорт по света bleacherreport.com направи обстоен анализ на случващото се в тениса през месец февруари. Според Джереми Екщайн, който написа коментара, Григор е най-добрият тенисист в момента извън голямата четворка.

Изданието споделя мнение, че хасковлията играе най-бория си тенис до сега в кариерата. bleacherreport.com подчертава, че Гришо грабна две титли от АТП само за 5 седмици и стигна до 1/2 финал на Аустрелиън Оупън, а там само малко късмет не му стигна, за да играе за трофея.

Ето какво написа Джереми Екщайн за Григор:

"Хрониките на Димитров са впечатляващи - втора титла за пет седмици. Ако това продължи, изкачването му до върха в световната ранглиста може да се превърне в епична история от родната му България до Айфеловата кула в началото на юни.

Преди година Димитров разочарова феновете си, след като не участва в турнира в София, който бе първи на българска почва след 35-годишна пауза.Този път обаче той очарова цялата страна, играейки като по-силна и по-уверена в себе си звезда.

След обрат срещу непредсказуемия и талантлив Йежи Янович Димитров мачкаше в следващите си двубои и стигна до титлата с победа над 11-ия в света Давид Гофен.

"Това е най-важната ми титла до момента. Да вдигнеш трофей пред родна публика е огромен успех за мен", заяви Гришо пред АТП. "Ще се радвам на тази титла до края на живота си", добави още хасковлията. 

Съвсем естествено букмейкърите започват да причисляват Гришо към потенциалните победители в предстоящия "Ролан Гарос". Сразлични ставки от 50 към 1 до 80:1 за триумф на Григор, сайтовете за залози смятат, че той може да поднесе изненадата. Има ли по-добър кандидат освен голямата четворка (Анди Мъри, Рафаел Надал, Новак Джокович и Роджър Федерер) и Стан Вавринка, който би могъл да бъде по-добър кандидат за титлата Откритото първенство на Франция освен Григор?

Григор има всички качества, за да триумфира с Купата на мускетарите. Естествено по трибуните отново ще има много знамена с бял,зелен и червен цвят, които да подкрепят Гришо с гордост на световната тенис сцена."