Григор Димитров хвърли в екстаз България! Завоюва шеста титла насред София

галерия:

снимка: Фейсбук Sofia open

Григор Димитров триумфира насред София и грабна шеста титла в своята кариера. Хасковлията спечели турнира от сериите ATP 250 в България, минавайки като валяк през Давид Гофен с 2:0 сета - 7:5 и 6:4. Нашето момче имаше леки колебания само в средата на първия сет и в края на срещата, но това не се оказа решаващо за крайния изход. 

Служебният премиер на България Огнян Герджиков слезе на корта, за да приветства организаторите и големия победител - Григор. Именно той връчи купата на Димитров. Трябва да се отбележи, че Герджиков бе мощно освиркан от хиляди гърла.

Sporta.bg проследи срещата на живо от залата. Вижте всичко най-интересно на този линк

Веднага след победата си Гришо падна на колене и целуна корта. После взе телефона си и въртейки се на 360 градуса си направи селфи с публиката.

Пред препълнената с над 12 000 души "Арена Армеец" Гришо се появи изключително концентриран и уверен в силите си.  Първият сет започна отлично за българина и той достигна до пробив още във втория гейм. 

След като си взе подаването в първия, нашенецът по сходен начин проби във втория. Той изоставаше с 30:0, но направи четири поредни точки на сервис, на неговия противник.

Гофен направи непредизвикана грешка, а след това и двойна, за да може Гришо да пробие. Последва затвърждаване на пробива без особени проблеми и така преднината на нашенеца достигна до 3:0 в геймовете.

Белгиецът обаче върна пробива, след като в петия гейм нашенецът направи двойна грешка при точка за против, за противника.

При 4:4 Давид имаше и три шанса да поведе с пробив, но Гришо си взе подаването и при 6:5 в своя полза стигна до ключов пробив след две груби грешки на противника. Така той спечели и първия сет.  

Вторият сет започна отново отлично за нашенеца и той проби във втория гейм, след като достигна до 0:40 и при втория си шанс за пробив привика белгиеца с хитра къса към мрежата, а Давид не успя да я върне и така бе пробит. 

Последва и нов гейм на сметка na българина с който пробивът бе затвърден и преднината му във втората част се увеличи на 3:0 в геймовете. 

Тоталното превъзходство на българина продължи и той достигна до още един пробив и още едно затвърждаване, за да може резултатът в геймовете да стане 5:0.

Гофен обаче се върна в мача и върна и двата пробива, но при 5:4 в полза на Гриша нашенецът реализира ключов пробив и спечели самия мач.