СОФИЯ ОУПЪН НА ЖИВО! Финалът Григор Димитров - Давид Гофен (ВИДЕО+СНИМКИ): 7:5, 6:4 (КРАЕН)

галерия:

снимка: Фейсбук Sofia open

- ГРИГОР ДИМИТРОВ СПЕЧЕЛИ ШЕСТАТА СИ ТИТЛА С ТРИУМФ В СВОЯТА РОДИНА. ГРИШО РАЗБИ БЕЛГИЕЦА ДАВИД ГОФЕН С 2:0 СЕТА.

- 6:4 за Григор

- 5:4 ГЕЙМА - четири поредни гейма на сметката на Гофен, който отрази 3 мачбола и после магически се върна в срещата!

- 5:1 гейма за Григор Димитров.

- Гофен сякаш се предаде тотално. Той вече губи с 0:4 гейма, а играта му изобилства от непредизвикани грешки. Титлата за Григор в домашния турнир е много близо.

- Вторият сет стартира огледално на първия - 3:0 гейма за хасковлията!

- Ранен пробив и 2:0 за Григор, което взривява зрителите в "Арена Армеец".

- Гришо почна стабилно втория сет и поведе с 1:0 гейма след чудесен сервис гейм.

4163572

- Гофен е изключително изнервен от подвиквания на публиката. Той се оплака на съдията, че е псуван. 

- След гладиаторска битка с променлив успех - първият сет е в полза на Григор Димитров. В най-важния момент Гришо показа стабилна игра от основната линия и предизвика грешки на Гофен. Така се стигна до пробив и 7:5 гейма за хасковлията.

- 7-5 гейма и 1:0 сета за Гришо!

- 5:4 гейма за Григор! До този резултат се стигна изключително драматично. На Нашето момче му се наложи да спасява брейк точки и го направи концентрирано като голям играч.

4163586

- Свободното пропадане на Гришо бе спряно с чудесни сервиси и агресивна игра, на която белгиецът нямаше адекватен отговор.

- Давид Гофен напипа правилното темпо и изравни за 3:3 гейма. 

- Българинът показа леко разколебаване и това бе използвано от Гофен, който върна пробива и вече изостава само с 2:3 гейма. 

- Белгиецът се събуди и записа първи гейм в своя актив.

- Блестящ Гришо проби подаването на Гофен, а после затвърди пробива, за да поведе уверено с 3:0 гейма в първия сет!

4163578

- Нервен старт на хасковлията. Той загуби първото разиграване в срещата, а после направи и двойна грешка за 0:30 точки. Все пак се събра и с хубави сервиси и форхенди успя да се пребори за 1:0 гейма в своя полза за кеф на зрителите.

- НАЧАЛО НА ФИНАЛА! ПРЪВ СЕРВИРА ГРИШО!

- Куп ВИП личности от шоубизнеса, политиката и др. сфери са заели места в "Арена Армеец', която се пука пп шевовете.

4163612

- Финалистите Григор Димитров и Давид Гофен се появиха, за да загряват точно в 17.03 часа. "Знам какво да очаквам от Григор, хубаво е, чде съм на финал и ще дам всичко от себе си, за да спечеля", заяви секунди преди да стъпи на корта белгиецът. Григор пък заяви: "Гледам да се фокусирам върху тактиката. Щастлив съм, че съм на финал тук. Целта ми е победа и ще я преследвам". 

- Група от над 100 гърци е в залата, за да подрепя Гришо. Любопитно е, че агитката от южната ни съседка се е подготвила със специален транспарант.

------------------------------------------------------------------------------------

Григор Димитров сбъдна мечтана на феновете да го видят на финал на голям турнир в България. Нашето момче излиза днес, малко след 17.00 часа, в спор за титлата срещу Давид Гофен на "Гаранти Коза София оупън" от сериите ATP 250 в столичната зала "Арена Армеец".

Всички билети са разпродадени, което означава, че и днес над 12 хиляди зрители ще гледат Гришо на живо.

Sporta.bg ще следи със свои репортери двубоя на живо от "Арена Армеец".

Гледайте сблъсъка на този линк

ВИЖТЕ КАК ГРИГОР РАЗНЕБИТИ ГОФЕН ПРЕДИ 2 СЕДМИЦИ В МЕЛБЪРН

ЗАЛОЗИТЕ

Гришо е супер фаворит на букмейкърите, които примат залози за негов краен успех при коефициенти от 1,36 до 1,42 в различните онлайн компании. Ставката за Гофен се движи около 3,25--3,30.

СТАТИСТИКАТА

Преди финала на сингъл е спорът за титлата на двойки. Григор Димитров никога досега не е губил от Гофен като професионалист, той води с 5:0 в мачовете помежду им. Последният бе четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия, където българинът се наложи с 3:0 сета.

4163611

ПЪТЯТ ДО ФИНАЛА

Григор стигна до мача за титлата с две убедителни победи и един драматичен обрат още в първия си мач - 2:1 сета срещу коравия поляк Йежи Янович. Последваха скоростни успехи в рамките на 65 минути срещу Виктор Троицки и сензацията на турнира Николоз Балисашвили.

Давид Гофен, който загуби от Гришо категорично в три сета на Australian Open, елиминира миналогодишния шампион Роберто Баутиста Агут в три сета с много обрати. Именно този мач бе определен за най-качествения на турнира, но в него белгиецът демонстрира много слабости и неточности, които обнадеждават феновете на Григор.