НА ЖИВО С КАРТИНА: Сблъсъкът Григор Димитров - Давид Гофен (ВИДЕО+СНИМКИ): 6:3, 6:2, 6:4 (КРАЕН)

галерия:

- ГРИГОР ДИМИТРОВ Е НА ПОЛУФИНАЛ НА АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН. БЛЕСТЯЩАТА МУ ИГРА НЕ ДАДЕ ШАНС НА ДАВИД ГОФЕН. БЪЛГАРИНЪТ ЗАТВОРИ СРЕЩАТА СЪС 6:3, 6:2 И 6:4. ЗА ВТОРИ ПЪТ В КАРИЕРАТА СИ ХАСКОВЛИЯТА Е НА ПОЛУФИНАЛ В ТУРНИР ОТ ГОЛЕМИЯ ШЛЕМ, СЛЕД УИМБЪЛДЪН ПРЕЗ 2014-А.

- ПОБЕДА ЗА ГРИШО И В ТРЕТИЯ СЕТ СЪС 6:4!

- 5:3 гейма за Гришо, който явно ще затвори мача за малко над 2 часа битка на Централния корт и ще запази доста енергия за полуфинала срещу Надал или Раонич.

- Григор не дава на Гофен да помисли за обрат. Нашето момче пак проби сервиса на опонента си и води с 4:3 гейма.

- 2:2 гейма.

- Гофен е лидер в резултата за сефте от началото на мача. Белгиецът си спечели подаването за старт на третия сет. Григор обаче отговори със светкавичен сервис гейм и изравни - 1:1.

- ГРИГОР ДИМИТРОВ УВЕРЕНО КРАЧИ КЪМ ПОЛУФИНАЛА, ЗАЩОТО МАЧКА ДАВИД ГОФЕН ПО ВСИЧКИ ПАРАГРАФИ! НАШЕТО МОМЧЕ СПЕЧЕЛИ И ВТОРИЯ СЕТ СЪС 6:2 ГЕЙМА И САМО ЧУДО ЩЕ ГО СПРЕ КЪМ ТОП 4 НА АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН!

- Гофен май приключи курса! Белгиецът не знае къде се намира и допусна втори пробив, с което Григор поведе с 5:2 гейма!

- Григор имаше шансове да реши сета и да поведе с 4:1 гейма, но вместо това няколко страхотни форхенда по диагонала спасиха кожата на белгиеца за 3:2. Засега!

- Лавина от пробиви във втория сет прави, така че Григор води с 2:1 и отчайва съперника си с майсторски ретури и последващи завършващи удари от бекхенд.

- Григор Димитров демонстрира нагледно, че е по-класния тенисист от Гофен. Българинът успя да осъществи ранен пробив на старта на втория сет, но след това не го затвърди при своето подаване! 1:1 гейма.

4163174

- Гришо спечели първия сет със 6:3 гейма!

- Браво, Гришо!!! Великолепна и много разнообразна игра на хасковлията. В крайна сметка чудесната защита и мигновени атаки на Григор позволиха да стигне до нов пробив и да има сервис, с който да затвори сета.

- Мини кризата намери своя край, Григор си взе подаването и важният седми гейм в първия сет е на неговата сметка- 4:3.

- Тотален срив в играта на Гришо. Макар че водеше с 3:0 - той допусна Гофен да се съживи и вече от преднината на нашето момче няма и следа - 3:3 гейма.

- За пръв път Григор бе разконцентриран и Гофен стигна до четири точки за пробив. Белгиецът се възполва и върна пробива, а с това и интригата в първия сет. Григор води с 3:2 гейма.

- Днес Гришо има имен ден. Православната църква отбелязва деня на свети Григорий Богослов. Какво по-хубаво от това хасковлията да си направи за подарък полуфинал от Аустрелиън оупън...

4163129

- Супер старт - Григор проби още първия сервис гейм на белгиеца и поведе с 2:0 гейма. После нашето момче продължи да пласира страхотни сервиси и вече е напред с 3:0 гейма.

4163203

- Гришо почна чудесно и си взе подаването, без да срещне особени затруднения. Хасковлията си помага много с това, че първите му сервиси влизат със страшна сила в полето на неговия опонент.

- НАЧАЛО НА СРЕЩАТА МЕЖДУ ГРИГОР ДИМИТРОВ И ДАВИД ГОФЕН! ПРЪВ ЩЕ СЕРВИРА БЪЛГАРИНЪТ.

- Серина мина като валяк през Конта и би с 6:2 и 6:3. Следд около 15 минути на Централния корт ще излезе Григор Димитров за загрявката и жребия преди двубоя срещу Давид Гофен!

- Серина Уилямс смачка Джоана Конта в първия сет. Тя спечели частта убедително, но във втория  сет резултатът е 3:1 гейма за британката срещу тенисистката, която се стреми да грабне рекорден в историята трофей от Големия шлем. Серина се събуди и изравни 3:3. Ако Конта вземе втората част - Гришо и Гофен ще стартират по-късно битката помежду си.

- Двамата съперници ще се появят на Централния корт "Род Лейвър Арина", след като завърши женската среща между Серина Уилямс и Джоана Конта. Към този момент американката води убедително в първия сет. Ако Серина не допусне изненада и затвори двубоя срещу британката в 2 сета - то началото на Димитров-Гофен ще се състои по програма и няма да има закъснения.

- Григор тренираше на помощен корт около 2 часа преди старта на мача. След това той се отправи към фитнес зала, където ще поддържа мускулатурата си в оптимално състояние за голямото натоварване, което предстои.

-------------------------------------------------------------------------------------

Григор Димитров се изправя срещу Давид Гофен на "Род Лейвър Арина" в четвъртфинал на Аустрелиън оупън, който цяла България очаква. Срещата между нашето момче и коравия белгиец ще стартира не преди 6.00 часа бг време, но въпреки това доста хора са си навили будилниците, за да не изпуснат и минута от зрелището.

SPORTA.BG ЩЕ СЛЕДИ ДВУБОЯ НА ЖИВО!

ГЛЕДАЙТЕ СБЛЪСЪКА НА ТОЗИЛИНК

Букмейкърите дават сериозно предимство на Димитров. Гофен е считан за аутсайдер днес и коефициентите за негов краен успех се приемат на осреднена ставка от 2,62. Триумф за Гришо пък е оценяван на 1,50.

ВИЖТЕ КАК ГОФЕН ОТСТРАНИ ДОМИНИК ТИЙМ В МИНАЛИЯ КРЪГ:

ВИЖТЕ КАК ГРИГОР ПОДЧИНИ ДЕНИС ИСТОМИН В МИНАЛИЯ КРЪГ:

НАГРАДЕН ФОНД

Освен положителните емоции от победите, които Григор носи на себе си и България - той вече си осигури солидна сума, която ще влезе в банковата му сметка. Дори да отпадне от Гофен - Димитров ще се утеши с 440 000 австралийски долара. Обърнато по курса към български левове - това прави точно 605 162 лева, изчисли Sporta.bg. 

При положение, че чудесното представяне на хасковлията продължи и той днес се поздрави с успех, то сумата набъбва до 900 000 австралийски долара. Или иначе казано - 1 237 830 лева (един милион двеста тридесет и седем хиляди лева). 

Мечтата на Григор Димитров за триумф в Австралия пък би означавала фантастичните почти 5 100 000 лева от наградния фонд (3, 7 милиона австралийски долара).

ИЗХОДНИ ПОЗИЦИИ

До момента хасковлията никога не е достигал до 1/2-финалната фаза на турнира, но има пред себе си страхотна възможност да го направи. Още повече, че е във формата на живота си.

Единственият мач между двамата до момента е през 2014 година на US Open. Тогава нашето момче надделява след 0:6, 6:3, 6:4, 6:1 в третия кръг. Хасковлията има и още 2 случая, когато надвива Гофен, но това става в турнирите от сериите Фючърс или Чалънджър преди много години.

В случай, че преодолее белгиеца, Григор ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Рафаел Надал и Милош Раонич.

СТАТИСТИКАТА

9 победи и 0 загуби - това е прекрасната статистика на Григор Димитров от началото на сезона. По този показател Гришо е №1 за сезона - единственият тенисист, който не познава вкуса на поражението през 2017-а година. Серията му е и най-дългата в неговата кариера. Само стъпка го дели от 10 пореден успех и мач срещу Рафаел Надал или Милош Раонич на полуфинала.

НАСТРОЙКАТА

Ето какво заяви Григор преди мача: "Тренирахме заедно чесно в подготовката, нямаме тайни. Давид е много добър играч, много талантлив. Ще е тежък мач. Трябва да съм готов, да се подготвя по най-добрия начин, по който мога, да дойда тук и да играя отново. Това е просто един мач. Играли сме доста пъти, но сега са различни обстоятелства. Щастлив съм, че съм тук. Очаквам следващия си мач и възможността да покажа на какво съм способен."

 

До момента хасковлията никога не е достигал до 1/2-финалната фаза на турнира, но има пред себе си страхотна възможност да го направи. Още повече, че е във формата на живота си и букмейкърите му дават ролята на фаворит в предстоящия сблъсък. Единственият мач между двамата до момента е през 2014 година на US Open. Тогава нашето момче надделява след 0:6, 6:3, 6:4, 6:1 в третия кръг. В случай, че преодолее белгиеца, Григор ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Рафаел Надал и Милош Раонич. Прочети още на: http://www.gol.bg/tenis/2017-01-25/ochakvayte-na-zhivo-grigor-dimitrov-david-gofen