НА ЖИВО! Григор Димитров - Кристофър О'Конъл: 7:6, 6:3, 6:3

галерия:

- ГРИГОР ДИМИТРОВ СЕ КЛАСИРА ЛЕСНО ЗА ВТОРИЯ КРЪГ НА АУСТРАЛИЪН ОУПЪН. ТОЙ РАЗБИ С 3:0 СЕТА ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ДОМАКИНИТЕ КРИСТОФЪР О КОНЪЛ. 

- КРАЙ НА СЕТА И НА ДВУБОЯ - ГРИШО ВЗЕ ТРЕТИЯ СЕТ С 6:3!

- Мачът отива към логичен завършек, защото Гришо проби и вече води с 3:1 гейма в третия сет!

- Гришо поведе в началото на третия сет, а Кристофър този път реагира адекватно и изравни за 1:1 гейма.

- СУПЕР! Григор Димитров официализира успеха си във втория сет! Хасковлията започна и завърши тази втора част с пробив, за да триумфира със 6:3 гейма.

- 5:3 за Димитров, който засега разчита на ранния си пробив и спокойно отива към победа в този втори сет!

- 4:2 за Григор!

- 3:1 за българина във втория сет. Нашето момче води с пробив.

- Григор проби подаването на Кристофър за сефте и комфортно поведе в началото на втория сет с 2:0 гейма, след като затвърди пробива на свой сервис!

- БЪЛГАРИНЪТ МОЖЕ ДА ПРЕТЕНДИРА ЗА РЕКОРД. ТОЙ НЕ ЗАГУБИ НИТО ЕДНА ОТ 23-ТЕ ТОЧКИ НА СВОЙ ПЪРВИ СЕРВИС.

- ГРИГОР ДИМИТРОВ ВКЛЮЧИ НА ПЕТА В НАЙ-ВАЖНИЯ МОМЕНТ И СПЕЧЕЛИ ТАЙБРЕКА. ТОЙ СЕ СДОБИ С МИНИ-ПРОБИВ ОЩЕ В НАЧАЛОТО И ИЗПОЛЗВА ПСИХОЛОГИЧЕСКОТО ПРЕДИМСТВО, ЗА ДА ЗАТВОРИ СЕТА СЪС 7:2 В ТАЙБРЕКА! 7:6 ГЕЙМА ЗА ГРИШО И 1:0 СЕТА В НЕГОВА ПОЛЗА.

- За съжаление Кристофър успя да вкара мача в тайбрек в първата част!

- Гришо води със 6:5 гейма и ще опита да пробие в последния възможен момент!

- Димитров до момента не е загубил нито едно от разиграванията на свой първи сервис. Той води с 5:4 гейма и всичките 16 точки, когат о подава си ги взима. Проблемът идва, когато се налага да посреща.

- Изненадващо мачът се развива равностойно. В момента резултатът е 4:4 гейма.

- Нашето момче пак повежда - 3:2!

- Хасковлията си взе и второто подаване, а после се стигна до маратонски гейм на сервис на представителя на домакините. Все пак след продължителния гейм Кристофър съумя да изтавни 2:2.

- Гришо сервира пръв и си взе подаването. После обаче Кристофър О'Конъл показа изненадващо добра игра и също не даде шанс на българина - 1:1 гейма.

4163043

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Григор Димитров започва участието си на откритото първенство на Австралия срещу един от представителите на домакините добил право на участие  с т. нар. „Уайлд кард" - Кристофър О'Конъл.

О'Конъл е 231-ви в ранглистата на АТП и стигна до полуфинал в австралийските квалификации. Той се класира за за турнира, побеждавайки в драматичен петсетов мач Самуел Грот.

Противникът на Григор играе огромно количество мачове, но само на нискорезредни  турнири. През миналата година е гостувал в съседна Македония.

Букмейкърите са абсолютно сигурни в победата на българина. Коефициентите за победа са 1.04-13.00.

Единственият вариант хасковлията да се спъне в О'Конъл е подценяването. Факторът домакинство не би трябвало да окаже някакво значение.