Сълзи от радост! Григор сгря ледена България с титла в Бризбейн (СНИМКИ + ВИДЕО)

галерия:

Григор Димитров спечели титлата в Бризбейн! Родният ас размаза Кей Нишикори с 2:1 (6:2, 2,6, 6:3) във финала на турнира. Ракета номер едно на България не остави никакви шансове на японския самурай и заслужено стартира сезона с трофей. Проблеми Гиргор имаше само във втория сет, но показа характер и се поздрави с успеха.

Всичко най-интересно от двубоя може да видите тук, където Sporta.bg проследи срещата на живо.

Хасковлията сам не повярва какво направи и дори се хвана за главата и пусна сълзи след успеха.

За пръв път в своята кариера Гришо размазва трима тенисисти от топ 10 последователно. Първо победи 8- Доминик Тийм, а след това разби световния номер 3 Милош Раонич.

Победата прати Григор отново в топ 15 в ранглистата на АТП.

Това е пета титла на Григор Димитров - Стокхолм през 2013 година и през 2014-а в Акапулко, Букурещ и последната си титла вдигна на 15 юни същата година в Куинс Клъб. Миналата година Гришо стигна до три финала - Сидни, Истанбул и Пекин, но загуби всичките и пропусна да грабне някоя титла.

4162845

В първия сет хасковлията имаше леки затруднения при първите си две подавания, но след това влезе в ритъм и на два пъти проби световния номер пет. Още при първото си подаване Гришо се вкара в беля и Нишикори стигна до две точки за пробив, но родният тенисист спаси и двете. При следващото подаване на Димитров, японецът отново стигна до точка за пробив, но не успя да я реализира.

4162846

Втория гейм започна ударно за Гришо и спечели първите си две подавания лесно. Подложи под напрежение Нишикори в сервис-геймовете му. В третото си подаване Димитров допусна няколко грешки и се стигна до 0:40 в полза на японеца. Григор обаче успя да спаси две, но третата се оказа непосилна задача за родния тенисист и Нишикори проби. Спад в играта на Димитров позволи на японеца да пробие отново и се стигна до спечелване на сета от страна на световния номер 5 - 2:6.

4162844

В третия сет Гришо стартира силно и спечели първите си две подавания за по минута. Нишикори пък имаше проблем и едва спаси точката за пробив, който Григор си заработи. Всичко в сета вървеше перфектно за Гришо, който печелеше лесно подаванията си и затрудняваше Нишикори при неговите сервиси. При 4:3 Димитров дори стигна до точка за пробив, която реализира и поведе с 5:3. Нишикори направо побесня и започна да хвърля ракети по корта. Димитров обаче спечели подаването си на 0 и се поздрави с усепха и титлата в Бризбейн!