Цвети Пиронкова стартира 2017-а с бой над рускиня

снимка: БГНЕС/EPA

Ракета №1 на женския ни тенис - Цветана Пиронкова започна с победа участието си на турнира в китайския град Шензен, а с това ознаменува новата 2017-а година с успех. Българката спечели с 6:4, 5:7, 6:3 срещу рускинята Галина Воскобоева, която се състезава за Казахстан.

Срещата започна с пробив за Воскобоева, която поведе с 3:1 в първия сет, въпреки че Цвети успя да върне пробива. Все пак българката направи пълен обрат от 2:4 до 6:4 и спечели първата част.  

Вторият сет стартира като първия с пробив за Воскобоева, която отново поведе с 3:1 гейма. Тази част се оказа доста равностойна и Цвети направи пробив за 4:4. Двете спечелиха следващите си подавания, за да се стигне до 5:5 и нов пробив за играещата за Казахстан рускиня, която спечели сета със 7:5 и изравни резултата в срещата.

Воскобоева стартира с пробив и в третата решителна част и веднага го затвърди. Цвети обаче направи пълен обрат до 3:2 в своя полза, а след това направи втори пробив и пак го затвърди за 5:2 гейма. Рускинята върна един гейм, но при свое подаване Пиронкова успя да стигне до победата с 6:3.

Така Цвети поведе с 3-1 победи срещу намиращата се сега на 312-о място съперничка. За последно преди днешния сблъсък двете играха в Маями през 2014 година, когато Пиронкова победи с 6:2, 7:5. Следващата съперничка на 29-годишната пловдивчанка ще бъде спечелилата срещата между Алисън Риск от САЩ и китайката Лин Зу.