Григор Димитров е разочарование №1 в тениса за 2016

Родна ракета №1 Григор Димитров бе определен за най-голямото разочарование за отиващата си 2016 година от специализирания сайт "tenisnow.com". Авторитетното издание прави класация на петимата, които са се представили неочаквано слабо през годината и на първо място е поставен именно хасковлията. Друите четирима в антикласацията са Джон Иснър, Бърнард Томич, Беноа Пер и Александър Долгополов. От изданието уточняват, че в класацията не влизат тенисистите, които са били спохождани от сериозни контузии.

Ето какво пишат специалистите в сайта за Гришо:

"Доброто: Включи се с агресия във всички битки. Победи Стив Джонсън, Лукас Пюи и Рафаел Надал, за да стигне до финала в Пекин, където отстъпи пред Анди Мъри. Работата му с Дани Валверду през последните 4 месеца даде резултат и той се изкачи до номер 17 в света, което е най-високото му класиране от две години насам.

Лошото: Записа шест поредни загуби, които го свалиха до номер 40 в световната ранглиста. Има мъчителната неспособност да затвори почти спечелени мачове, като поражението на финала в Сидни срещу Троицки. Профука преднина от 7:5, 5:2. Българинът достигна три финала през годината, но не спечели нито един.

Грозното: Чупенето на ракетата и блъскането й в земята по време на турнира в Истанбул

Оправданието: "Това не беше забавно. Но аз съм съм човек и се разочаровам на моменти и изпускам нервите си. Извинявам се на екипа си, на семейството ми, на публиката. По принцип не правя такива неща. това беше много лош пример от моя страна", каза Димитров".