Анди Мъри не иска да става номер едно тази година

снимка: БГНЕС/EPA

Анди Мъри се класира за четвъртфинал на турнира по тенис в Париж доста по-лесно от Джокович, след като се справи с Люка Пулен от Франция с 6:3, 6:0 и следващият му съперник е Томаш Бердих от Чехия, който отстрани друг представител на домакините - Жил Симон с 6:4, 6:3. 

"Имах добри изяви при връщането на ударите на противника днес. Имах доста шансове при моя начален удар, използвах ги, но винаги може и по-добре", заяви Мъри след успеха си. Той може да оглави и ранглистата в края на сезона, ако спечели тук за сметка на Джокович. Но добави, че подобни приоритети за момента няма. 

"Няма как да контролирам това. Ако Новак се класира за финала, той ще запази първата си позиция. Аз просто искам да завърша годината по най-добрия възможен начин. Целта ми през тази година не е да съм на върха, но ще бъде чудесно- стига да се случи", каза още тенисистът.

Мъри се нуждаеше от два часа и 29 минути, за да преодолее Фернандо Вердаско в предишния етап и на моменти изглеждаше наистина уморен срещу Пулен. Но в средата на първия сет британецът допусна пробив на своето подаване, след което обаче спечели осем поредни гейма. За Мъри това е победа номер 71 през годината, което изравнява рекорда му от 2015-а година. 

Поставеният под номер 4 Милош Раонич също се класира за четвъртфинал, след като победи Пабло Куевас от Уругвай с 4:6, 6:1, 6:2 и се изправя срещу местния любимец Жо-Вилфрид Цонга по-нататък. 

Цонга победи 5-ият в схемата на турнира Кей Нишикори (Япония) с 0:6, 6:3, 7:6 (3). Марин Чилич, който се класира за финалния Мастърс на АТР, е следващият противник на Новак Джокович. 

"Чилич е в страхотна форма. Има страхотен сервис и печели много от него. Той е едър, мощен и винаги контролира движенията си на корта. Много е агресивен и при всяка къса топка атакува напред. Мисля, че и той както и аз, обича бързата игра", обясни Ноле зае следващия си съперник.