Мек Григор бе наказан от мощния Дел Потро

снимка: БГНЕС/EPA

Григор Димитров падна на полуфинал на любимия си турнир в Стокхолм от Хуан-Мартин Дел Потро с 0:2 сета (4:6 и 5:7). Мощният аржентинец би хасковлията, без да се напряга на макс. Южноамериканецът винаги досега мачка българина, така бе и сега.

Гришо рядко имаше отговор на тежките сервиси на Дел Потро, както и на взривните му форхенди, което се оказа фатално. Шампионът от 2013 година и втори в схемата Димитров загуби от участващия с "уайлд кард" олимпийски вицешампион от Рио 2016 след 102 минути игра.

Бившият номер 4 в света Дел Потро стартира отлично с пробив в първия гейм, но 25-годишният хасковлия успя да изравни при 3:3. Решаващ за изхода от първия сет се оказа седмия гейм, в който 63-ият в света в момента аржентинец отново проби и в последствие запази преднината си. В средата на втората част двамата също си размениха по един пробив, а в 11-ия гейм Димитров допусна две двойни грешки и нов пробив, което се оказа решаващо.

Така Дел Потро записа четвърта победа в четири мача срещу българина и продължава в турнира без загубен сет. Хасковлията все пак си осигури 28755 евро и 90 точки за световната ранглиста, в която заема 18-ата позиция.