Гришо изпусна златен шанс за китайска титла

снимка: БГНЕС/EPA

Първата ракета на мъжкия ни тенис Григор Димитров загуби от Алберт Рамос-Винолас с 7:6 (6), 1:6, 7:6 (3) и пропусна шанс да се класира на финал на турнира в Чанду (Китай). Димитров изпусна златен шанс да спечели трофея, тъй като на финала щеше да играе срещу 101-я в света Карен Качанов от Русия.

В първия гейм Григор допусна пробив за 2:3 в полза на испанеца, но още в следващия изравни за 3:3. Резултатът стигна до тайбрек, в който Гришо започна много добре и поведе с 5:1. Някои грешки на българина, както и три спасени сетбола от испанеца доведоха до равенство 6:6. Димитров допусна непредизвикана грешка, което позволи на Рамос-Винолас да излезе напред – 7:6, а в последствие съперникът на Григор затвори частта след 8:6. 

Втори сет протече напълно под контрола на хасковлията. Гришо тотално смачка противника си и стигна до 6:1.

Гришо обаче изпусна 5 точки за пробив в началото на третия сет. Вместо това хасковлията допусна да бъде пробит за 1:2. Димитров обаче запази самообладание и изравни точно, когато Рамос-Винолас имаше шанс да приключи срещата. С което се стигна до нов тайбрек. Григор загуби още пъувата точка, a испанеца стигна до бързо 3:0. При своето подаване Димитров допусна нова грашека и резултата стана 4:1 в полза на Алберто. Нещата не вървяха добре за нашенеца и той загуби мача.