Вавринка и Зверев ще спорят на финала в Санкт Петербург

снимка: БГНЕС/EPA

Шампионът от Откритото първенство на САЩ по тенис Стан Вавринка се класира за финала на турнира в руския град Санкт Петербург, след като се наложи със 7:6(8), 6:2 над испанеца Роберто Баутиста Агут. Швейцарецът, поставен под номер 1 в основната схема, демонстрира много силен тенис и не показа колебания в играта си, въпреки че бе многократно затрудняван от съперника си.

В първия сет и двамата тенисисти удържаха подаванията, а в тайбрека Вавринка спаси два сетбола, за да триумфира с 10:8. Още в първия гейм на втората част швейцарецът успя да направи пробив, което му помогна да затвори мача час и 52 минути.

Съперник на Вавринка във финала ще бъде германският тийнейджър Александър Зверев, който изненада неприятно поставения под номер 3 в основната схема Томаш Бердих с 6:4, 6:4.

Чехът имаше три възможности за пробив в десетия гейм на втория сет, но ги пропусна. Така Зверев се класира за трети финал през тази година, като ще търси първа титла в кариерата си, след като по-рано отстъпи в решителните срещи в Ница и Хале. Наградният фонд на турнира в Санкт Петербург е 923 хиляди щатски долара.