Кербер надви Квитова, Джокович смля Кайл Едмънд в Ню Йорк

снимка: БГНЕС/EPA

Поставената под номер две в основната схема Анжелик Кербер спечели с 6:3, 7:5 срещу Петра Квитова (Чехия) и се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Германката, която е шампионка от Откритото първенство на Австралия през 2016 година, има шанс да свали Серина Уилямс от първото място в световната ранглиста. Разликата между двете е по-малко от 200 точки.

Уилямс ще се опита да спечели рекордната седма титла в Ню Йорк и трябва да достигне до финал, за да има шанс да запази позицията си. Двукратната шампионка от "Уимбълдън" Квитова, поставена под номер 14, затрудни Кербер повече във втория сет, но не успя да се добере до тайбрек и да продължи срещата между двете. Петра Квитова спечели бронзов медал от олимпийските игри в Рио де Жанйеро през август, но допусна двойна грешка при мачбол в полза на представителката на Германия.

Анжелик Кербер ще играе срещу седмата в схемата Роберта Винчи на четвъртфиналите. Италианката победи със 7:6 (5), 6:2 срещу Лесия Цуренко от Украйна. Каролине Возняцки надигра с 6:3, 6:4 осмата поставена представителка на домакините Медисън Кийс. На четвъртфиналите датчанката ще срещне латвийката Анастасия Севастова, отстранила с 6:4, 7:5 британката Джоана Конта, номер 13 в схемата. Севастова за първи път достигна до четвъртфинал на турнир от "Големия шлем". Возняцки игра на финал на Ю Ес Оупън през 2009 и 2014 година. 

При мъжете световния номер 1 Новак Джокович прегази Кайл едмънд с 6:2, 6:1 и 6:4 и е на четвъртфинал. Днес нашият Григор Димитров излиза в осминафинал срещу другия голям фаворит -Анди Мъри.