ПРОБУЖДАНЕ: Гришо разнебити Вавринка и е на четвъртфинал в Синсинати

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Григор Димитров се пробужда. Поне това сочи представянето му на турнира в Синсинати. хасковлията победи фаворита Стан Вавринка, който бе поставен под номер 2 в схемата.

Българинът изкова успеха срещу швейцареца след победа с 2:0 сета - 6:4, 6:4. Григор продължава успешното си представяне срещу Вавринка. Българинът е в серия от четири поредни победи над Стан, а след днешната първата ни ракета се класира на 1/4-финалите, където ще има за съперник победителят от сблъсъка между французина Жо-Вилфред Цонга и американеца Стийв Джонсън.

Димитров стигна до мача с Вавринка, след като изигра силен двубой и срещу Фелисиано Лопес, когото елиминира след 5:7, 6:3, 7:6(6). Швейцарецът пък се справи с 19-годишния Джаред Доналдсън, след което отново преклони глава пред демонстриращия отлична форма в Синсинати българин.

Димитров победи пред погледа на новия си треньор Дани Валверду, който беше заел място на трибуните.

4159979

Любопитен факт е, че Димитров и Вавринка трябваше да играят заедно в турнира на двойки, но с цел да спестят сили за срещата помежду си, отказаха участието си и няма да излязат на корта за мача от първи кръг срещу Ерик Буторац и Тейлър Фриц.