Пловдивчанин спечели турнира "Тони Надал" в Палма де Майорка, щракна се и с Рафа

Пловдивчанинът Николай Стоянов изненада звездите на тенис академия "Рафа Надал" в Испания и спечели титлата на сингъл във второто издание на престижния международeн турнир за юноши до 18 години "Тони Надал" в Манакор, Палма де Майорка.

Състезателят на ТК "Локомотив" (Пд) нанесе своя голям удар на четвъртфиналите на турнира, където пред погледа на Тони Надал надигра в тричасов зрелищен мач звездата на академията и испанския тенис Енрике Шмид след 2:6, 6:2, 6:4. Съперникът на българина на полуфинала Серхи Бенитес не успя да му вземе дори и един гейм, а в спора за трофея Николай Стоянов демонстрира завидно спокойствие и самочувствие и прегази испанеца Нунсие Тиел с 6:1, 6:0. В турнира за юноши до 18-годишна възраст, спечелен от Николай Стоянов, се включиха световни тениснадежди като Малик Омархаков (Казахстан) и шампионът на Индия Адил Калянпур.

В тенис академията "Рафа Надал", управлявана от треньора Тони Надал, за олимпийския турнир в Рио де Жанейро в момента се подготвят Рафаел Надал и победителят от "Уимбълдън" Анди Мъри (Великобритания). На спонсориран от Българската федерация по тенис (БФТ) двуседмичен лагер в Манакор в момента е и деветгодишният Александър Василев от ТК "Дема" (Сф).

4159354

"Труд"