Рожденият ден на кака Никол вдъхнови Григор и той прегази 20-ия в света

снимка: БТА/AP

Блестящ Григор Димитров показа, че е превъзмогнал кризата в играта си и разби 20-ия в световната ранглиста Жил Симон с 3:1 сета! Французинът традиционно е неудобен съперник за хасковлията, но днес на Уимбълдън нашият тенисист бе уверен и не остави шансове на своя съперник, с което се класира за трети кръг в Лондон.

По всичко личи, че рожденият ден на любимата на Гришо - певицата Никол Шерцингер е повлиял благотворно на играта на хасковлията.

Срещата между Димитров и Симон продължи 3 часа и 6 минути, а това бе едва втори успех за българския тенисист от общо седем мача срещу френския му противник. С този успех Гришо си го върна тъпкано на Симон за загубата в Монте Карло, която датира от април месец. 

Следващият противник на българина е американецът Стийв Джонсън, който успя да се разправи с Жереми Шарди. Двамата са играли два пъти и имат по една победа един срещу друг.  Успехът на Гришо над янкито е именно на Уимбълдън през миналата година, когато нашето момче стигна до успеха след 7:6, 6:2, 7:6.

Днес първият сет бе решен след един единствен пробив в четвъртия гейм, а по време на частта не се стигна дори до точки за пробив в останалите геймове. Гришо набра увереност и проби в тилдановия гейм на втория сет за 4:3, но Симон веднага направи рибрейк и в крайна сметка се стигна до тайбрек в който българинът даде само точка на французина. Третият сет бе далеч по-добър за Симон и след пробиви в третия и седмия гейм той стигна до аванс от 5:2. Силите на Григор стигнаха за връщане на един от пробивите. Четвъртият сет също стартира отлично за франсето и Симон дръпна с 3:1 след пробив в третия гейм, но Григор върна пробива за 4:4, а след това при 5:4 достигна до два мачбола при сервис на противника и се възползва още от първия.