Англичани нападнаха Григор Димитров

снимка: БГНЕС/EPA

Английското издание "Guardian" посвети материал на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров. Дни преди старта на турнира "Уимбълдън", авторът Якоб Щайнберг припомня победата на българина над Анди Мъри преди две години.

 "Изминаха две години, откакто Димитров едновременно счупи и открадна няколко сърца на централния корт като победи защитаващия трофея си Анди Мъри. Българинът го направи, играейки страхотен тенис и загатна, че е на прага на пробив в елита. Сега Григор е изправен пред опасността да стане главен герой в приказка за пропилян талант", пише в материала.

Димитров е на път да изпадне от топ 40 в ранглистата, като вече е на 39-та позиция.

Авторът посочва и кои са новите звезди, между които Димитров не успя да намери място - Стан Вавринка, Доминик Тийм, Ник Кирьос, Милош Раонич и Александър Зверев.

"Историята не се развива по очаквания начин. Два дни след триумфа над Мъри, елегантният, чаровен и изключително талантлив Димитров загуби на полуфиналите от Новак Джокович в четири изумителни сета. Състезавайки се срещу бъдещия шампион, той декларира амбициите си да е бъдещ топ играч.

Димитров притежаваше всичко: млад, добре изглеждащ, с форхенд от който да ти омекнат краката, с потенциал за суперзвезда. Това бе заменено от тревога и упадък. Бившето дете-чудо на тениса пристигна в Лондон като 39-и в света. Това е пропадане, което трябва да привлече вниманието на всеки млад претендент в тура", анализира още Guardian.

Отбелязва се и лошата серия, в която е българският тенисист, както и това, че на финала в Инстанбул счупи и ракетата си при поражението. Отношенията му с вече бившата му приятелка Мария Шарапова също не са пропуснати от авторитетното издание.