Сладка вендета: Пиронкова прегази Стивънс и е на 1/8-финал в Париж

снимка: БГНЕС/EPA

Българската тенисистка Цветана Пиронкова се класира за 1/8-финалите на Ролан Гарос за първи път в кариерата си, след като разби 19-та поставена в схемата Слоун Стивънс с 6-2, 6-1 само за 52 минути в мач от 3-ия кръг на женската схема.

Пиронкова бе загубила и трите си досегашни срещи срещу американката, но днес се представи страхотно, надигра тотално своята съперничка и заслужено стигна до чист успех. Пловдивчанката проби цели три пъти Стивънс в първия сет, за да поведе в резултата, а във втората част постигна нови три пробива и даде само един гейм на американката, за да стигне до бързия успех.

Той е още по-значим, като се вземе предвид забележителното представяне на мощната американка - три от четирите титли в кариерата си тя спечели този сезон. Цвети също така си върна на Стивънс за поражението от нея в миналогодишното издание на Откритото първенство на Франция.

На 1/8-финалите българката ще се изправи срещу втората поставена в схемата Агнешка Радванска. Полякинята по-рано днес победи Барбора Захлавова Стрицова с 6-2, 6-7(6), 6-2. Пиронкова и Радванска са се срещали 11 пъти помежду си до този момент, като балансът е 9-2 победи в полза на световната номер 2.

Първата ни ракета участва за 11-и път на Ролан Гарос и най-добрият й резултат досега бе третия кръг през 2015 г.