Войната между Кирьос и Вавринка се пренесе и на корта, австралиецът записа трудна победа

снимка: БГНЕС/EPA

Австралийската звезда на тениса Ник Кирьос се класира за следващата фаза на Мастърс турнира в Мадрид, като победи Стан Вавринка със 7:6 (7), 7:6 (2).

Двамата имат вражда от доста време, след като друг австралийски тенисист Танаси Кокинас обяви след свой мач срещу швейцареца, че Кирьос има интимни отношения с гаджето на Вавринка.

Започнаха ожесточени спорове между Кирьос и Стан, като днес този спор бе пренесен и на корта. 

Първият сет бе лишен от пробиви, но определено австралийската надежда стоеше по-добре на корта. Той започна с минипробив за 3:0 и запази аванса си при 4:1. Смяната на полетата дойде при 4:2. Последва спор между Кирьос, съдията на стола и публиката, след като бе отсъдена двойна грешка, а младокът оспорва решението, след което си размени реплики и с фенове на корта. Последва спад в играта му и Вавринка се възползва, за да обърне в своя полза - 5:4. Нервите взеха връх, но в крайна сметка Кирьос намери правилния път и спечели първата част.

Вторият сет също премина без пробиви, а в тайбрека отново Кирьос пръв излезе напред в резултата. Той направи минипробив за 4:2, след което спечели още две точки, за да стигне до мачбол. Австралиецът имаше нужда само от един изстрел, за да спечели мача.