Пропадането на Гришо продължи и в Мадрид

снимка: БГНЕС/EPA

Григор Димитров побърза да продължи с разочароващите си резултати в турнирите на АТР, като отпадна безславно още в първия кръг на големия турнир от сериите АТР 1000 в Мадрид.

След като миналия уикенд Гришо по крайно глупав и непристоен начин отстъпи на Диего Шварцман на финала в Истанбул, сега беше неузнаваем срещу финалиста от Ещорил Пабло Карено-Буста.

Световният номер 46 (Григор от тази седмица е 28-ми в света) спечели с 7:6 (3), 6:3 и спечели за първи път от четири срещи с Димитров – предишните три неизменно отиваха на сметката на българина, включително последния им двубой именно в Мадрид от 2014 година.

В първата част двамата си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, който испанецът спечели на 3 точки. Във втората част Буста постигна пробив още в началото и дръпна с 3-0, а до края запази преднината си и затвори мача след час и 40 минути игра.

По този начин Димитров отпадна още в първия кръг на Мастърса в Мадрид, където преди година стигна до 1/4-финалите. Това означава, че българският тенисист ще загуби 170 точки от актива си за световната ранглиста и със сигурност ще изпадне от топ 30 от следващата седмица.