Мъри унизи Раонич на турнира в Монте Карло, Надал пречупи Вавринка

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Световният номер 2 Анди Мъри се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като разби канадеца Милош Раонич с 6-2, 6-0.

Вчера британецът бе изключително затруднен от Беноа Пер в 1/8-финалите и бе на няколко точки от загубата, но днес играта му бе драстично по-добра и той не даде никакви шансове на съперника си. Мъри загуби само 6 точки на собствен сервис и се възползва от слабото представяне на Раонич, за да стигне до успеха след малко повече от час игра.

"Днес ми се получаваха много добре двата най-важни удара в тениса - сервисът и ретура. Когато влизахме в разиграване успявах да диктувам точките и да бъда агресивен", коментира Мъри, който ще спори с Рафаел Надал или Стан Вавринка за място на финала. 

4155643

Същевременно осемкратният шампион Рафаел Надал без особени проблеми пречупи съпротивата на Стан Вавринка и си осигури място в предпоследния етап на Мастърса в Монте Карло. Левичарят от Майорка се наложи над швейцареца с 6-4, 6-1 и за място във финала ще спори с Анди Мъри, който преди това елиминира Милош Раонич с 6-2, 6-0.

Надал за трети път ще играе в тази фаза с Мъри, след като спечели първите два сблъсъка през 2009 и 2011.

Вавринка има само 6 победи в 22 мача с Рафа, но именно швейцарецът спечели последния мач между двамата на клей - миналата година на финала в Мадрид. 29-годишният Надал се надява да триумфира в Монте Карло за девети път тази седмица. Той бе в серия от 46 победи в турнира в периода 2005-2012, която бе прекратена от Новак Джокович във финала през 2013 г.

Мъри в четвъртък бе изключително затруднен от Беноа Пер в 1/8 финалите и бе на няколко точки от загубата, но днес играта му бе драстично по-добра и той не даде никакви шансове на съперника си.