ЮНАК! Гладиаторът Григор Димитров обърна гросмайсторски Анди Мъри и го изхвърли от турнира в Маями!

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Велик Григор Димитров победи с 2:1 сета (6:7, 6:, 6:3) световния номер 2 Анди Мъри в третия кръг от супер турнира в Маями. Така нашият тенисист се класира за следващата фаза - осминафиналите, където ще се изправи срещу своя добътр познат Гаел Монфис.

Гришо демонстрира железни нерви и макар че загуби първия сет в тайбрек той се събра и изнесе тенис лекция на шотландеца, която продължи общо 2 часа и 27 минути.

И в трите сета се стигаше до пробиви между двамата противници,което държеше препълнения централен корт в Маями в постоянно напрежение. Sporta.bg проследи двубоя на живо -подробности за страхотната драма можете да прочетете по-надолу в материала.

Все пак Григор надделя и потопи в сълзи красивата приятелка на Мъри - Ким Сиърс.

В бокса на хасковлията липсваше сексбомбата Никол Шерцингер, но това не му попречи да докаже, че има сили да се завърне в ТОП 10 на ATP и да затвори устите на критиците, които го подлагат на жестоки атаки в последно време.

С този си успех Григор си гарантира минимум 67, 590 долара от огромния награден фонд на турнира.

______________________________________________________________________________

-Sporta.bg ще проследи на живо битката между нашия Григор Димитров и световния номер 2 Анди Мъри на централния корт в Маями. Двамата се срещат в третия кръг на престижния турнир с награден фонд от 7,037,595 долара.

Отпадналият на тази фаза тенисист ще прибере чек за 36,170 в щатската валута.

Можете да гледате двубоя директно на този линк:

http://livetv.sx/eventinfo/400484_grigor_dimitrov_andy_murray/

Балансът в срещите между българския плейбой и шотландеца, който наскоро стана татко, е в полза на островитянина. Досега те са изиграли 8 мача, в които Гришо победи на два пъти, а шест пъти бе на губещата страна. Най-добрият български тенисист записа двете си победи срещу Мъри през 2014 г., след което загуби три пъти подред от него, за последно на Мастърса в Синсинати през 2015 г.

Началният час на срещата бе определен за 20.00 ч българско време. Заради проточилите се преди това на централния корт в Маями два женски сингъла обаче към момента най-ранният час, в който битката ще стартира е 22.30 ч. Ново отлагане - новият час е 23.10.

4155029

Sporta.bg ще следи всичко най-интересно и своевременно ще осведомява своите читатели за случващото се на корта - текущ резултат и любопитни персони по трибуните.

Букмейкърите определят Анди Мъри за тотален фаворит. Ставките за него в различните онлайн заложни къщи се движат в диапазона 1,19 - 1,22. В същото време краен успех за Гришо се оценява от 4,25 до 4,33.

Начало на срещата!

Първи ще сервира Григор Димитров

Шотландецът се радва на нежна подкрепа в двубоя. В неговия бокс е седнала прелестната му съпруга Ким Сиърс. Тя е скрила очите си с черни очила, а това, че роди преди месец и половина изобщо не си личи!

4155030

- СУПЕР СТАРТ НА БИТКАТА. Гришо тръгна ужасяващо и нито един от трите му първи сервиса не влезе. Така той стана лесна плячка на Мъри, който поведе с 0:40 и имаше на разположение 3 брейк точки. Хасковлията обаче реагира позитивно и пласира два мощни аса. След това докара нещата и до 40:40, а в крайна сметка нервите на съперникът му не издържаха - 1:0 за Григор!

Попиконата Никола Шерцингер не е намерила време да посети мача на своя възлюбен. В сектора на българина е треньорът му Франко Давин.

- Григор се срина. Той първо позволи на Анди да спечели подаването си, а после бе пробит от него. При 15:40 Димитров профука лесен смаш на мрежата и подари преднина на противника си - 1:2 гейма.

- Нашето момче показа, че е готов за лют сблъсък. Той моментално върна пробива - 2:2! След това Димитров взе безметежно своето подаване на нула и така поведе с 3:2 гейма!

4155031

На централния корт в Маявми почти няма свободни места. Зрителите определено стискат палци за Гришо, макар че се изправя срещу британец, а както знаем янки и островитяни са скрепени от вековна дружба.

- Гришо демонстрира здрава психика, спечели подаването си и излезе напред в резултата с 4:3 гейма. После Анди Мъри също бе стабилен и върна равенството - 4:4.

- Блестящ Григор поведе с 5:4 гейма. Той взе оспорван гейм, в който едно от разиграванията бе и най-дългото до  момента - 20 размени. Така на Мъри ще му се наложи да сервира за оставане в 1-ия сет.

- 5:5 - Хасковлията имаше преднина от 15:30, но направи 2 бързи непредизвикани грешки в сюблимни моменти. След това Мъри изравни резултата с мощен ас.

- Експресен гейм за Гришо - 6:5.

- Шотландският боец докара сета до тайбрек 6:6!

!!! - СЕТ ЗА МЪРИ. Димитров стартира лошо тайбрека и подари мини пробив на Анди след досадна двойна грешка. После британецът не допусна изненада, играеше на сигурно, пласираше топката с хирургическа прецизност и поведе с 6-1 точки, с което си осигури цели 5 сетбола. В крайна сметка той изкопчи оспорвания първи сет - 7:6 гейма за Мъри (7-1 точки в тайбрека)
 
Начало на втория сет!
 
!!!!!!! - Концентриран Григор даде на Мъри да разбере, че няма да се предаде. Нашият проби подаването на опонента си и поведе с - 1:0 гейма!
 
- Димитров затвърди пробива и води уверено с 2:0 гейма!
 
Мъри показва първи признаци на нервност. Характерните за него нецензурни изрази в лоши периоди от играта му излизат от устата му на талази.
 
- Гришо навлезе в страхотна серия. Той проби Мъри за втори пореден път, а след това взе и своето подаване, за да излезе напред с внушителните 4:0 гейма.
 
-НЕПРОСТИМО - Българинът тотално предаде инициативата по най-левашкия начин. Той почти загуби преднината си, след като пораженчески даде 3 поредни гейма. Все пак 4:3 за Григор.
 
- РАЗГЕЛЕ - Григор се събуди, спечели подаването си и води с 5:3 гейма!
 
!!!!!!!!!!!!!!! - ДИМИТРОВ СПЕЧЕЛИ СЕТА СЪС 6:4. ТОЙ ПОКАЗА КЛАСА И ЗАТВОРИ ПОДАВАНЕТО, В КОЕТО СЕРВИРАШЕ ЗА ИЗРАВНЯВАНЕ НА РЕЗУЛТАТА, МАКАР, ЧЕ СРЕЩНА СЕРИОЗНИ ЗАТРУДНЕНИЯ И СЕ НАЛОЖИ ДА СПАСЯВА БРЕЙК ТОЧКА - 1:1 СЕТА!
 
НАЧАЛО НА ТРЕТИЯ РЕШАВАЩ СЕТ!!!
 
- Анди Мъри води с 2:1 гейма, след като досега и двамата не допускат пробив и мачът върви към драматична развръзка!
 
- Първият сервис на Григор Димитров забуксува в най-важния момент. Анди Мъри не прости отпускането на българина и го проби - 3:1 гейма за британеца, който просто изчакваше Гришо да греши.
 
- БРАВО ГРИШО! Нашият тенисист върна светкавично пробива, а с това интригата в срещата е отворена - 2:3 за Мъри!
 
Красива и надарена българка изпадна в екстаз, след като Григор осъществи пробива. Тя развя гордо българското знаме и предизвика интереса на операторите на мача.
 
- 3:3 гейма в последния сет. Гришо демонстрира страхотен тенис в последните минути и съумя да пласира няколко уникални уинъра.
 
!!!!!!!!!!!!!!!!!! - МОЩНО YESSSSSS от Григор Димитров, който проби шашнатия Мъри. Великолепният Гришо спечели трети пореден гейм и вече води с 4:3 гейма и пробив!!!
 
ГРИШО ВИДЯ СМЕТКАТА НА АНДИ МЪРИ. ХАСКОВЛИЯТА СЕ РАЗПРАВИ С ШОТЛАНДЕЦА И СПЕЧЕЛИ ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГЕЙМА, С КОЕТО И МАЧА С 2:1 СЕТА!!!!!!!!!!!!!!!!