Пиронкова и Каратанчева стартират тази нощ в Маями

Българките Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева ще започнат от квалификациите на силния турнир по тенис в Маями с награден фонд 6,844 милиона долара. Пиронкова е номер 21 в пресявките и ще стартира срещу представителката на домакините Луиза Чирико. 

26-годишната Каратанчева пък ще играе в първия кръг на предварителната схема срещу 22-ата поставена Шелби Роджърс (САЩ). 

Двете българки имат гарантирани по 2 точки за световната ранглиста и по 1825 долара, а при победи те ще заработят по 20 точки и по 3565 долара. Каратанчева и Роджърс ще излязат в трети мач от програмата на корт номер 2 тази вечер българско време, а по-късно през нощта на същия корт в петата среща ще играят Пиронкова срещу Чирико. 

103-ата в класацията на УТА Роджърс има две победи в два мача срещу 138-ата в света Каратанчева. За последно двете се срещнаха през миналия сезон в Оспри, където 23-годишната американка триумфира с 6:1, 2:6, 6:4. 

Пиронкова, която от днес е 93-а в световната ранглиста, ще играе за първи път срещу 19-годишната Чирико, която е 124-а в класацията на УТА.