Шарапова отрече да са я предупреждавали за мелдонина

снимка: БГНЕС/EPA

Мария Шарапова отрече да е била предупреждавана пет пъти за промените наложени в забранителния списък от медикаменти от 1 януари 2016 години. Подобни информации се появиха в британския „The Telegraph”, които обаче бяха опровергани от рускинята. В обръщение към своите фенове на страница си във Facebook, носителката на пет титли от Шлема за пореден път призна вината си, но също така настоя и че някои медии предават погрешна информация по случая.

„Бих искала да споделя с вас информация относно последните новини около мен и да ви уведомя, че в медийното пространство имаше неща, които бяха предадени невярно и аз съм решена да отвърна на това. Вие ми показахте огромна подкрепа, за която съм ви изключително благодарна. Но също така осъзнах, че някои медии, не всики, но някои изопачават и не предават точно фактите относно това, което се случи. В една от статиите бе написано, че съм била предупреждавана пет пъти за предстоящата забрана на медикамента, който приемах. Това обаче не е вярно, подобно нещо не се е случвало”, написа Шарапова.

Припомняме ви, че в началото на седмица Шарапова обяви на специална пресконференция в Лос Анджелис, че е дала положителна допинг проба на Откритото първенство на Австралия по тенис в началото на годината. Руската тенисистка съобщи, че в пробата й е открит забранения препарат мелдонин. Тя обясни, че взема това вещество от 2006 г., но препаратът е добавен в забранителния списък тази година, а тя не е проверила в актуализираната версия на списъка, преди да вземе лекарството. Очаква се днес да бъде обявено и наказанието на носителката на пет титли от Шлема.