Красен Кралев видя 8500 зрители в Арена Армеец

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи трофея на победителя от първия АТР 250 тенис турнир „Гаранти Коза София Оупън” Роберто Баутиста Агут (Испания). Водачът в схемата се наложи във финала с 6:3, 6:4 над втория поставен Виктор Троицки (Сърбия). 

„Искам да благодаря за съдействието на Дубай дюти фрий, на нашите партньори от „Гаранти Коза”, на Българската федерация по тенис за прекрасната организация, на състезателите, които направиха страхотни мачове и страхотно шоу, както и на прекрасната публика. Днес имаше 8500 зрители по трибуните, които бяха страхотни”, заяви министър Кралев след награждаването. 

Двамата финалисти изразиха задоволството си от организацията на турнира в София. 

 „Благодаря на всички, които развиват тениса в България, на генералния спонсор „Гаранти Коза” и на тези, които организираха този турнир. Публиката направи атмосферата на корта невероятна. За мен беше удоволствие да играя тук и със сигурност ще дойда и следващата година”, каза Роберто Баутиста Агут. 

Виктор Троицки също заяви, че е изкарал страхотна седмица в София и обяви, че ще участва в „Гаранти Коза София Оупън” и през 2017 г. По-рано през деня холандците Уесли Коолхоф и Матве Миделкооп спечелиха надпреварата на двойки след победа с 5:7, 7:6 (9), 10:6 над Филип Освалд (Австрия) и Адил Шамасдин (Канада).