Шампионът от София Баутиста Агут на върха на щастието

снимка: БГНЕС/EPA

„Винаги е специално, когато спечелиш титла”, това заяви Роберто Баутиста Агут, след като триумфира в първото издание на тенис турнира София Оупън, предаде репортер на БГНЕС. Във финалната среща от надпреварата испанецът победи с 6-3, 6-4 Виктор Троицки от Сърбия.

Това бе второ отличие за Агут от началото на сезона, след като по-рано той спечели турнира в Оукланд. „Доволен съм от начина, по който стартирах годината, наслаждавам се на играта си на корта и честно казано не мога да не съм щастлив от постигнато до момента”, продължи шампионът.

Испанецът не пропусна да отдаде заслуженото и на своя съперник в днешния финал Виктор Троицки. „За да победиш Виктор наистина трябва да се потрудиш здраво. Той е много добър играч, с добра защита, движи се отлично по корта.

Това е и предпочитаният от мен стил на игра – като на всеки един испански тенисист. Истината е, че днес бях по-свеж и това се отрази за крайния успех. Също така и фактът, че спечелих по-лесно последните два мача ми позволи да бъда по-спокоен във важните точки”, допълни още той.

„Определено няма време да празнувам, защото утре рано пътувам за Ротердам. Единствено, което ще си позволим е вечеря с моя екип и това е. Животът в големия тенис е такъв – една седмица свършва, започва следващата и нямаш много време да мислиш, защото предстои нов турнир, нови съперници и т.н.”, завърши испанецът. /БГНЕС