Вавринка лиши лондонските тенис фенове от любимеца им

галерия:

Стан Вавринка се превърна във втория швейцарец на полуфиналите във Финалния турнир на АТР в Лондон, след като срази в два сета любимеца на домакинската публика Анди Мъри. Четвъртият в света спечели с тайбрек продължилата 66 минути първа част на срещата – 7:6 (4), а след това спечели с 6:4 втория сет, за да си осигури място в следващата фаза.

Групата на двамата бе спечелена от Рафаел Надал, а Вавринка е вторият представител на четвъртфиналите, като ще се изправи срещу сънародника си Роджър Федерер, който пък спечели другата група. Надал ще срещне Новак Джокович в другия звезден дуел в Лондон за място на финала.

Вавринка спечели за трети пореден път срещу Мъри, който иначе води с 8:7 в преките им двубои, но разочарова родните си фенове и не успя да се класира на полуфиналите. Шотландецът се нуждаеше от два успеха на турнира в Лондон, за да завърши за първи път в кариерата си годината като номер две в световната ранглиста. След като това не се случи, Мъри ще трябва да се надява Роджър Федерер да не спечели турнира, с което би го изместил от подгласническата позиция.

4150554

4150555

4150556

4150553