Григор Димитров срещу шампиона в Стокхолм (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще направи опит да заличи поне минимално разочароващия си сезон дотук със силен рейд в тенис турнира от сериите АТР 250 в Стокхолм – мястото, където Гришо през 2013 година спечели първата си титла в мъжкия тур.

Българинът, пети поставен, разгроми Николас Алмагро с 6:2, 6:4 на осминафиналите и убедително се класира в следващата фаза, но там го очаква настоящият носител на трофея Томаш Бердих, който е и водач в схемата.

„Разбира се, че винаги имам високи очаквания към себе си. Томаш удря много силно, той е страхотен играч, един от най-коравите тенисисти в света. Така че знам срещу какво се изправям, няма значение в каква фаза на турнира играем.

Той играе добре и е сред потенциалните шампиони на турнира, така че на мен ми харесват такъв тип мачове. Ще трябва да рискувам срещу Бедрих и да видим какво ще стане”, заяви Григор Димитров след успеха над Николас Алмагро.

Гришо се стреми да стигне до трети пореден финал в Стокхолм, след като миналата година загуби битката за титлата именно от Бердих. Срещата между двамата е четвърта в програмата на Централния корт и ще започне не преди 19:30 часа българско време.