Григор Димитров остава в топ 20

снимка: БТА/AP

Григор Димитров и през тази седмица запазва мястото си в "Топ 20" на световната ранглиста под № 19 с 1,600 точки. Най-добрият ни тенисист не е играл турнир след отпадането във втори кръг на US Open от Михаил Кукушкин и активът му остава непроменен.

До края на сезона Григор има да защитава точките от достигнатия финал в Стокхолм, но на останалите турнири не премина отвъд четвъртфиналите през 2014-а, така че може да се надява да запази мястото си в Топ 20 при силна серия до края на сезона.

От останалите българи в ранглистата, Димитър Кутровски и Димитър Кузманов губят по четири позиции съответно до №311 и №317 в подреждането. Александър Лазов пък се изкачва с 2 места до №423.

В Топ 10 няма никакви размествания, като Новак Джокович остава на върха, следван в челната петица от Роджър Федерер, Анди Мъри, Стан Вавринка и Томаш Бердих.

Бърнард Томич за първи път влезе в Топ 20 благодарение на победата на сингъл, която постигна за страната си в полуфинала от световната група за купа "Дейвис" срещу Великобритания в Глазгоу. Гостите обаче загубиха серията с 2-3.