Надал: Чувствам се спокоен и уверен

снимка: БТА/AP

"Тренирах на много високо ниво в седмиците преди US Open. Това ми дава спокойствие и увереност. Ако успея да запазя тези чувства, отново ще имам успех", заяви Рафаел Надал след успеха си над Борна Чорич в първия кръг от Откритото първенство на САЩ.

Двукратният шампион имаше проблеми в третия сет на двубоя, който загуби с 4-6, но след това възстанови нивото си и затвори мача в 4 сета след 2 часа и 46 минути игра. "Мисля, че играх страхотно. Първите два сета бях на много високо ниво, след това леко се уморих. В четвъртата част възстанових енергията си и започнах отново да играя агресивно. Това не е голям проблем, просто загубих малко от енергията си и станах по-бавен. Това е нормално срещу такъв боец, какъвто е Чорич. Трудно е срещу него", коментира Надал след двубоя.

"Тренирах на много високо ниво в седмиците преди US Open. Това ми дава спокойствие и увереност. Ако успея да запазя тези чувства, отново ще имам успех", каза още испанецът. В следващия кръг на надпреварата 8-ят поставен в схемата ще срещне аржентинеца Диего Шварцман.