Джокович избягва резила срещу Андерсън, засега

снимка: БТА/AP

С бурни освирквания от феновете на корт номер 1 в „Ол Ингланд Клъб“ бе прието решението на съдията на стола да прекрати при резултат 2:2 сета в 21 часа английско време (23 часа българско) последният от осминафиналните двубои на Уимбълдън при мъжете.

Новак Джокович бе на път да стане част от нова голяма сензация в най-престижния турнир от Големия шлем, след като Кевин Андерсън заплаши да го детронира още на този етап, повеждайки с 2:0.

В крайна сметка след 3 часа и 3 минути игра Ноле успя да се спаси от резил и демонстрира боен дух, възползвайки се от изразходената енергия на съперника. Точно когато сърбинът изравни резултата в сетовете дойде решението мачът да бъде прекратен и доигран утре.

Така вероятно на Централния корт от около 15 часа лидерът в световната ранглиста и актуален шампион на Уимбълдън ще се опита да довърши обрата срещу амбициозния Андерсън, който пък има нов шанс с регенерирани сили да осъществи истинска сензация.

Първият сет между двамата се разви без нито един пробив и американецът спечели тайбрека с 8:6, като по нищо не отстъпваше на бойния дух и уменията на по-високопоставения си съперник.

Андерсън проби за 3:1 във втория сет и зрителите започнаха да предвкусват изненадата, но Ноле изравни моментално с рибрейк. При 6:5 в своя полза Андерсън стигна до два сетбола, но Джокович отново демонстрира самообладание и ги отрази, за да се стигне отново до тайбрек.

Вместо да се възползва от аванса си при 4:0 в дългия гейм обаче, Ноле допусна обрат и загуби и втората част. Само за 24 минути обаче третият сет отиде на сметката на Джокович, който нямаше намерение да губи толкова лесно трофея си и явно бе преодолял разочарованието от двата изпуснати тайбрека – 1:2 след 6:1 в полза на сърбина.

В третия гейм на следващата част Ноле проби и в последствие спечели сета с 6:4, за да се постави в далеч по-добра изходна позиция в утрешното преиграване. Който надвие във вълнуващия дуел, ще се изправи срещу Марин Чилич, надиграл по-рано днес Денис Кудла с 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.