Федерер попиля Агут и даде заявка за величие на Уимбълдън 2015

снимка: БТА/AP

Седемкратният шампион Роджър Федерер за пореден път доказа майсторството си на „свещената трева“ в Уимбълдън, след като смаза Роберто Баутиста Агут с 6:2, 6:2, 6:3 и се класира безпроблемно на четвъртфиналите на най-престижния турнир от Големия шлем.

Швейцарецът продължи великолепната си серия при свое подаване и вече 107 гейма не е допускал пробив в „Ол Ингланд Клъб“, като в първия гейм срещу Агут даде само две точки от свой сервис на съперника.

Агут не е майстор на трева и самото му достигане до осминафинал е успех, а при положение, че срещна Федерер на този етап, то испанецът може да счита представянето си за възможно най-добро.

Във втория сет ФедЕкспрес също не допусна дори точка за пробив, а в същото време с агресивното си поведение на корта при подаване на Агут стигна до два брейка, за да поведе с 2:0 след ново 6:2.

В третата част ситуацията не се промени – Федерер направи пробив при първата си възможност, след което го затвърди на 15, за да дръпне с 3:1 гейма. Последваха нови категорични изпълнения на сервис, както и още един пробив за крайното 6:3.

Федерер ще се изправи срещу Жил Симон на 1/4-финалите, като французинът също имаше доста успешен ден в Лондон, като срази Томаш Бердих с 6:3, 6:3, 6:2. Чехът направи цели 30 непредизвикани грешки и стигна само до една възможност за пробив, от която не се възползва, при което загуби категорично.