Кирьос и Раонич изстреляха 52 аса, австралиецът продължава напред

снимка: БТА/AP

Австралиецът Ник Кирьос се класира за 1/8-финалите на третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън, след като победи в много успорван мач Милош Раонич (Канада) с  5:7, 7:5, 7:6 (3), 6:3 след 2 часа и 43 минути игра и в следващия кръг ще срещне французина Ришар Гаске, който отстрани в три сета Григор Димитров по-рано днес.

В срещата имаше цели 52 аса, като 20-годишният австралиец наниза 34, срещу "едва" 18 на Раонич.

Първият сет бе напълно равностоен до 5:5, когато канадецът успя да пробие, след като Кирьос направи цели три двойни грешки в подаването си и напрактика го подари на опоента си. По подобен начин бе решен и вторият сет, но този път Раонич се пропука в края и това даде крила на австралиеца, който бързо изравни сетовете.

Последва сет без пробиви и двамата играха тайбрек. Раонич пръв стигна до минипробив при 2:0, но до края на решителната част в третия сет канадецът взе едва една точка, докато противникът му съумя да реализира седем и да поведе с 2:1 в частите. Мачът бе решен в осмия гейм, когато Кирьос проби и поведе с 5:3, а след това спокойно сервира, за да си осигури място на 1/4-финалите.