Безпроблемна победа за Рафаел Надал в първия кръг на Уимбълдън

галерия:

снимка: БТА/AP

Световният №10 Рафаел Надал започна с трисетова победа тазгодишното си участие на третия за годината турнир от Големия шлем Уимбълдън. Испанецът се наложи с 6:4, 6:2, 6:4 над Томас Белучи (Бразилия).

Първият сет започна изненадващо, след като бразилецът получи две топки за пробив при 1:0 в негова полза, но мощният сервис на Матадора и добре пласиран форхенд го спасиха в трудната ситуация. Логичното се случи при 3:2, когато испанецът проби, след това той трудно удържа подаването си, но в крайна сметка записа и втори пробив. По всичко личеше, че той ще спечели лесно откриващия сет, но в този момент Белучи върна единия от брейковете, а след това спечели и подаването си, за да се доближи максимално до противника. Все пак Надал взе последното си подаване в сета, а с това и поведе с 1:0.

Вторият сет започна с нов пробив на Рафа, а вторият такъв дойде при 4:1. Този път левичарят от Манакор не допусна изненада и не позволи да бъде пробит, като по този начин поведе с 2:0 сета след 6:2.

Белучи започна настоятелно третата част и това даде резултат - пробив за 2:0 му вдъхна кураж, че все още има шанс в срещата. Изведнъж обаче нивото на играта на бразилеца рязко спадна и той пропусна да спечели подаването си два пъти, което даде възможност на Рафа да "дръпне" с 4:2. До края на срещата шампионът от 2008 и 2010 година не допусна повече изненади и се поздрави с първи успех на турнира за 2015 година.