Джокович и Шарапова първи на Централния корт на Уимбълдън

снимка: БТА/AP

Световният номер едно Новак Джокович и една от претендентките за титлата при жените на Уимбълдън Мария Шарапова първи ще излязат на Централния корт в „Ол Инглад Клъб“.

Сърбинът започва срещата си от 15 часа срещу Филип Колшрайбер, а Шарапова стартира веднага след неговия край срещу Йохана Конта. Третият и последен двубой в програмата на Централния корт е между носителя на титлата от Ролан Гарос Стан Вавринка и Жоао Соуса.

Лидерката в ранглистата при жените Серина Уилямс също ще играе от 15 часа, но на Корт Номер 1 срещу Маргарита Гаспарян. Именно на това съоръжение ще започне турнира и най-добрият български тенисист Григор Димитров, чийто двубой срещу Федерико Делбонис е последен (трети) по програма. Това означава, че Гришо ще трябва да изчака не само Серина, но и края на мача Кей Нишикори – Симоне Болели, като се очаква хасковлията да започне кампанията си около 19 часа българско време.

Цветана Пиронкова играе с Белинда Бенчич на 18-ти корт, а двубоят е втори в програмата му. Първият мач между Маринко Матошевич и Лиъм Броуди започва в 13:30 часа и е напълно възможно около 15 часа българката да излезе на игрището.

Сесил Каратанчева, третата българска представителка в турнира, ще започне участието си във вторник, а в понеденик ще се изиграят всички срещи от горните половини при мъжете и жените. Днес в действие ще видим още звезди като Милош Раонич, Винъс Уилямс, Виктория Азаренка, Ана Иванович, Марин Чилич и Ник Кирьос.