Федерер, Мъри и Надал в една половина на Уимбълдън

снимка: БТА/AP

Седемкратният шампион Роджър Федерер, олимпийският златен медалист и победител през 2013 година Анди Мъри, както и двукратния носител на трофея от Уимбълдън Рафаел Надал се паднаха в една половина (т.нар. „долна“) на най-престижния турнир от Големия шлем.

Както Sporta.bg вече съобщи, Григор Димитров ще се изправи срещу 82-ия в света Федерико Делбонис от Аржентина в първия кръг (повече подробности вижте НА ТОЗИ ЛИНК).

Миналогодишният шампион Новак Джокович е водач на основната схема и се намира в горната ѝ половина, като евентуално да полуфинал може да се изправи срещу третия поставен Анди Мъри.

Иначе Ноле започва кампанията си с Филип Колшрайбер, който е далеч по-сериозно препятствие на този етап от Уимбълдън, отколкото сме свикнали да виждаме за лидера в схемата. По-нататък в турнира Джокович може да срещне ветерана Лейтън Хюит и Бърнард Томич, а на осминафиналите най-опасен противник е Марин Чилич. На четвъртфинал сърбинът би срещнал фигури като Кей Нишикори и Джон Изнър, ако разбира се, не се стигне до изненадващи отпадания преди това.

Анди Мъри започва срещу Михаил Кукушкин, а на четвъртфинал може да се изправи срещу Рафаел Надал или Давид Ферер, в зависимост от това кой испанец ще стигне по-далеч на „свещената трева“.

Първи опонент на Роджър Федерер пък е Дамир Джумур, като неговите следващи евентуални съперници не изглеждат толкова внушително, колкото тези на Джокович – Сам Куери или Игог Сайслинг, Фелисиано Лопес и Баутиста Агут, Томаш Бердих или Жил Симон.

Серина Уилямс започва срещу Маргарита Гаспарян, а на осминафиналите би могла да срещне сестра си Винъс. Мария Шарапова стартира срещу новата британска любимка Джоана Конта.