Григор Димитров почва срещу аржентинец на Уимбълдън

снимка: БТА/AP

Аржентинецът Федерико Делбонис е първият съперник на Григор Димитров на най-престижния турнир от Големия шлем – Уимбълдън, който стартира на 29 юни и ще приключи на 12 юли. Роденият в Хасково български талант е 11-ти поставен в схемата и евентуално в третия кръг може да се изправи срещу друг състезател от топ 16 – Ришар Гаске.

Турнирът е изключително важен за Гришо, защото миналата година той стигна полуфинал и ще трябва да се стреми поне да повтори класирането си, за да не загуби точки в световната ранглиста.

Евентуален успех над Делбонис ще изпрати Григор срещу победителя от двойката Лукаш Лацко и Стийв Джонсън. На осминафинал най-опасният възможен съперник за Димитров е Милош Раонич, а в същата част на схемата са двама от фаворитите – Новак Джокович и победителя в „Ролан Гарос“ Стан Вавринка.

Цветана Пиронкова ще започне участието срещу швейцарката Белинда Бенчич. Двете нямат мач помежду си, въпреки че през миналата година заедно играха на двойки. При успех над Бенчич Пиронкова ще играе срещу победителката измежду Виталия Дятченко или Ана-Лена Фридзам. При достигане на третия кръг пловдивчанката може да се изправи срещу Ана Иванович. Сесил Каратанчева стартира срещу Силвия Солер-Еспиноса, срещу която има една победа и три загуби.