Федерер даде само сет на Монфис на Ролан Гарос (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Шампионът от 2009 година Роджър Федерер се нуждаеше от малко повече време, за да елиминира Гаел Монфис от осминафиналите на Ролан Гарос, но все пак преодоля четвъртия кръг след победа с 6:3, 4:6, 6:4, 6:1.

Така швейцарският ас си осигури за 11-ти път класиране на четвъртфинал в голям турнир на клей настилка и в същото време спечели четвъртия си дуел с Монфис във Франция. Следващият съперник на Федерер ще бъде по-внушителен – Стан Вавринка, който е осми поставен в схемата на турнира.

Вчера мачът между Фед Експрес и Монфис бе прекратен поради залязване на слънцето и липса на светлина на корта. Днес двамата подновиха битката при резултат 1:1 и след 63 минути игра швейцарецът свърши работата си, елиминирайки един от фаворитите на домакинската публика.

Федерер също така взе важен реванш срещу този съперник след предишните две тежки поражения от него – на осминафиналите в Монте Карло тази година и на финала миналата за Купа „Дейвис“.

За трети път Федерер ще срещне Вавринка на Ролан Гарос, като досега не е губел дори гейм от сънародника си. Тази година на полуфиналите в Рим по-титулованият швейцарец спечели единствения двубой по между им през 2015 с 6:4, 6:2.